-- OGLAŠEVANJE --

Iz hiše odtujili več kosov orožja, v Gabrovki našli neeksplodirano ubojno sredstvo

-- OGLAŠEVANJE --

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog v minulem vikendu obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi

Kaznivega dejanja nasilništva je bilo prijavljeno v petek. Sledi zbiranje obvestil.

V večernem času so policisti pri kontroli prometa na območju Zagorja ob Savi ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Testa zaradi zdravstvenih težav ni mogel opravil. Nadalje mu je bil odrejen strokovni pregled. Po prejetih rezultatih strokovnega pregleda bo zoper voznika uveden ustrezen prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali spor med občanoma na območju Izlak, kjer pa zaradi nasprotujočih izjav udeležencev niso mogli ugotoviti dejanskega stanja in s tem morebitne kršitve.

Prijavljen je bil sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (laka na osebnem avtomobilu), ki se je zgodilo na parkirišču v Zagorju.

PP Litija

Prijavljen je bil sum storitve kaznivega dejanja tatvine. V naselju Litija je bilo iz trgovine odtujeno več kosov suhomesnatih izdelkov. Sledi zbiranje obvestil.

Obravnavali so trčenje v divjad.

Voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, so zaustavili. Vozniku je bil odrejen hitri test, katerega je odklonil. Prav tako je odklonil strokovni pregled. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali in odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo obveščeno pristojno sodišče.

Voznica osebnega avtomobila je na prehodu za pešce v naselju Litija skoraj povozila pešca ter nato nadaljevala vožnjo do prvega parkirišča, vozilo tam zaklenila in odšla. Zoper kršiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Obravnavali so voznika osebnega avtomobila, kateremu je pri postopku za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, test pokazal pozitiven rezultat. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo obveščeno pristojno sodišče.

Prejeli so prijavo suma storitve kaznivega dejanja tatvine. V naselju Magolnik je bilo iz stanovanjske hiše odtujeno več kosov orožja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prijavljen je bil sum storitve kaznivega dejanja vloma v objekt. V naselju Kresnice je bilo iz stanovanjske hiše odtujeno več kosov zlatnine in denar. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Obravnavali so trčenje v divjad.

Tatvino v naselju Renke so obravnavali v nedeljo. Iz gradbišča je bil odtujen akumulator. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Prejeli so obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva v Klancu pri Gabrovki, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, zaposleni na DEvNUS pa poskrbeli za varno odstranitev.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v naselju Litija, kjer bo zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

PP Trbovlje

Na parkirnem prostoru je neznani voznik poškodoval parkirano vozilo prijavitelja. Na vozilu je nastala materialna škoda v višini 200 evrov.

Pri kontroli cestnega prometa so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil preizkušen z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je znašal 0,64 mg/L alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na regionalni cesti preko Slačnika je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so na kraju udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Občanu so zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi, v primeru potrditve, sledi ustrezen prekrškovni postopek.

Na glavni cesti med Trbovljami in Zagorjem je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Policisti so z ogledom ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil z neprilagojeno hitrostjo in po izgubljeni kontroli nad vozilom, trčil v obcestno ograjo. Na vozilu in ograji je nastala materialna škoda v višini 5000 evrov. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PP Hrastnik

Pri prevozu bolnika so policisti nudili asistenco ZD Trbovlje.

V nedeljo so bili napoteni v Zagorje, kjer je bila sprejeta prijava, da se v stanovanju ne odziva moški. Ugotovljeno je bilo, da je navedeni v stanovanju padel, se udaril v glavo in obležal. S strani zdravstvenih delavcev je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti so bili obveščeni še o kršitvi javnega reda in miru oziroma kaznivemu dejanju. Prišlo je namreč do spora in pretepa zaradi srečanja dveh vozil na cesti. Sledi zbiranje obvestil.

Zakrivil prometno nesrečo in namesto, da bi pomagal poškodovanemu, pobegnil

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --