Iskalna akcija za pogrešano se nadaljuje, zalilo več stanovanjskih hiš

0
5895

Kot bi se utrgal oblak nad Orehovico, Polšino, Izlakami, Kračami in Šemnikom v Občini Zagorje ob Savi. Zaradi hudourniške vode, ki je drla proti Izlakam je bila zaprta cesta od Trojanami proti Zagorju v Orehovici, danes je normalno prevozna. Hudourniška voda naj bi odnesla tudi 40-letnico, ki jo ne ponoči ne danes kljub iskalni akciji še niso našli.

Najhuje je bilo na Polšini, poroča gasilski poveljnik Marko Bokal, kjer je zalilo več stanovanjskih hiš, ena je še vedno ogrožena zaradi velike količine naplavljenega materiala, tam je zaprta tudi cesta. “Hudourniške vode so drle navzdol in za sabo nosile naplavine,” zato so aktivirali preko 100 gasilcev iz glavne enote v Zagorju in okoliških prostovoljnih gasilskih društev. Zagorjanom so na pomoč priskočili tudi trboveljski gasilci.

Cesta so danes povsod prevozne, odstranjevanje naplavin so se že lotile občinske službe.

Okoli 21.30 včeraj je bila policija obveščena, da je na območju Zagorja osebo pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, odneslo v strugo hudournika. Zvečer je bila aktivirana tudi Podvodna reševalna služba, ki je ponoči pregledala okolico strug, a pogrešane osebe žal niso našli. Z iskalno akcijo danes nadaljuje policija skupaj z gasilci, ki pregledujejo brežine potokov in včerajšnjega hudournika. Do sedaj osebe še niso našli, z aktivnostmi in iskanjem pa, kot pravijo na Policijski upravi Ljubljana, nadaljujejo.

FOTO: Urnebes nad Zasavjem, iskalna akcija za pogrešano v potoku