-- OGLAŠEVANJE --

Informativni dan na GESŠ Trbovlje

-- OGLAŠEVANJE --

Tudi letošnje leto informativna dneva ne bosta potekala običajno. Šole so se prilagodile razmeram in se že drugo leto zapored predstavljajo preko spleta. V prostore GESŠ Trbovlje lahko celo vstopite, saj so izdelali virtualni 360°sprehod po šoli.

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje bodo za vse devetošolce in njihove starše pripravili videokonferenčna srečanja. Predstavljeni bodo programi, ki jih ponujajo: program splošne gimnazije (vključno s športnim oddelkom) in program ekonomski tehnik.

Na osrednjih dogodkih bodo predstavljene šolske in obšolske dejavnosti, ki se na šoli odvijajo. Ti dogodki bodo potekali kot ZOOM videokonference

  • v petek, 11. 2. 2022 ob 9.00 in ob 15.00 ter
  • v soboto, 12. 2. 2022 ob 9.00.

Povezava do dogodkov bo objavljena na šolski spletni strani.

Iz prve roke: zdajšnji in nekdanji dijaki bodočim dijakom

Na GESŠ Trbovlje se želijo predstaviti takšni, kot so. Zato je pri letošnjih predstavitvah poudarek na mnenju dijakov. Vsi radovedni obiskovalci bodo po predstavitvah v spletnih klepetalnicah lahko zastavljali vprašanja, na katera bodo (brez cenzure) odgovarjali sedanji dijaki in njihovi starši. Povezave do klepetalnic bodo prav tako objavljene na šolski spletni strani.

Izvedli so tudi dve okrogli mizi z nekdanjimi dijaki. Če vas zanima, kako vidijo svoje šolanje na GESŠ Trbovlje, so posnetki še vedno na voljo:

→ okrogla miza 1: klikni za ogled

→ okrogla miza 2: klikni za ogled

Na spletni strani šole najdete tudi sicer veliko prispevkov o dogajanju na šoli. Za hitrejše iskanje so najpomembnejše zbrali na tej povezavi.

Šolske in obšolske dejavnosti skozi dijaške oči

Z bodočimi dijaki in njihovimi starši želi GESŠ Trbovlje deliti še dijaške poglede na nekatere šolske in obšolske dejavnosti.

Dijaki na naravoslovnem vikendu

Interdisciplinarni tematski sklop (ITS) je izbirni predmet gimnazijskih programov, pri katerem dijaki predlagamo temo, ki jo raziskujemo z več različnih predmetnih področij. Letošnje leto je ena od tem »Kam se vrti ta svet«, kjer dijaki teoretično in praktično raziskujemo kriptovalute, socialna omrežja, okoljevarstvo, zelene energije ipd. Na vprašanje, kaj je dijakom pri tem všeč, ena od njih odgovarja: “Všeč nam je, da lahko izvedemo tudi intervjuje s posamezniki, inštitucijami in razglabljamo …”

Naravoslovni vikend je na šoli že skoraj tradicija, vsako drugo leto se ga udeležijo dijaki, ki jih zanima naravoslovje. Program naravoslovnega vikenda je pester, ponuja praktično učenje, učenje v naravi, pa tudi sprostitev in druženje. Dijaki se nad njim navdušujejo, ker pridobijo veliko novih izkušenj, izvajajo poskuse, ki jih pri pouku v učilnici ne bi.

Nejc Škoberne na debatnem tekmovanju v Ljutomeru

Debatni klub Mythos ima na šoli že večletno tradicijo. Dijaki v slovenščini in angleščini razvijajo temeljne in kritične sposobnosti, učijo se retorike, javnega nastopanja, izražanja strukturiranih argumentov. Največja prednost je povezovanje, učenje o trenutnih situacijah na globalnem nivoju, kar nudi podlago za uspešno udejstvovanje v javnem življenju.

Letos je na šoli ponovno oživel literarni krožek. Dijaki ustvarjajo kratko prozo, pesmi pa tudi daljša besedila. S svojimi deli bodo sodelovali na različnih literarnih natečajih, soustvarjali pa bodo tudi dogodke v parku kulture, ki jih organizira Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje. Dijaki uživajo v deljenju svojih besedil in v pogovoru o različnih besedilih. Naj vam za pokušino predstavimo del pesmi, ki jo je napisal eden od članov krožka:

Zamislil sem se v globočine
néba tamkaj sinjega,
onkraj gledaš, čas ne mine,
čutiš, da si del njegá.

Pa vendar to prostranstvo
večno enigmo daje duši,
kaj v njej je temni luži,
kaj le njeno je poslanstvo?

Oko uživa to krasoto,
kakor uživa dete hrano,
bolj kot gleda, bolj je lačno;
čas zaceli vsako rano.

Podelitev zlatih MEPI priznanj

MEPI je 3-stopenjski svetovno poznan program, v katerem si vsak sam postavlja lastne cilje, ko jih uspešno dosežeš, pa za svoje delo prejmeš priznanje mednarodne veljave. V nekaterih državah program uživa velik ugled tudi med delodajalci, saj kaže na to, da je mlada oseba zelo vztrajna, organizirana, vedoželjna in aktivna na več področjih. Dijakom je všeč, da pri programu ne gre za tekmovalnost, pač pa sta v ospredju preizkušanje lastne meje in vztrajnosti, doseganje lastnih ciljev.

Besedilo in fotografije: Gimnazija in Ekonomska srednja šola Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

S širokim znanjem v svet: GESŠ Trbovlje ima nadnormativni oddelek

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --