today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoImate kaj "steklarskega" doma?

Imate kaj “steklarskega” doma?

Z željo po oživitvi steklarske dediščine v Hrastniku in odprtju steklarskega muzeja, občane Hrastnika pozivajo, da bi svoje izdelke, fotografije ali druge vsebine povezane s steklarsko zgodovino, dostavili v TIC Hrastnik. 

Da bi v mestu, kjer je steklarska tradicija stara krepko čez 150 let, ohranili mejnike, ki so pomembno vplivali na življenje in ljudi, potrebujejo pomoč občanov.

Tako pozivajo:

“V kolikor se v vašem domu, na računalniku ali v starih albumih nahajajo posnetki, fotografije ali izdelki iz časa vašega delovanja v steklarni, bi bili izjemno hvaležni za delitev le-teh. S ponosom bi jih uporabili in razstavili v steklarskem muzeju, seveda s pripisom avtorja oziroma lastnika posnetka ali fotografije. Če se torej doma skriva kakšen dragocen spomin, nam ga lahko prinesete v katerikoli obliki v Turistično informacijski center Hrastnik. Na ta način skupaj in čim bolj avtentično ohranjamo našo bogato zgodovino.”

Bo zagorsko steklarstvo potonilo v pozabo?

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...