29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoPožvižgajo se na, od centra odmaknjene, prebivalce

Požvižgajo se na, od centra odmaknjene, prebivalce

Že nekaj tednov potekajo dela na cesti v Brdcah, v občini Laško, tik ob hrastniški občini. Zato to pošteno občutijo tako Laščani kot tudi Hrastničani. Zapora je postavljena vsak dan na drugem koncu, da je cesta zaprta, pa izveš šele, ko pripelješ tik pred zaporo in se lahko le obrneš. Označb na razpotjih ni, obvestil o zaporah ni bilo. No, vsaj do predvčerajšnjim, ko so na roke napisane table postavili na razpotja.

Zapora podaljšana za 3 tedne!

Zapora ceste naj bi se končala v petek, 19. marca 2021, so nam povedali prejšnji teden na medobčinskem inšpektoratu Celje, ki pokriva tudi občino Laško. Več jeznih občanov se je obrnilo tako na občino Laško, kot tudi Hrastnik. A dela so v rokah Laščanov, ki niso poskrbeli za obveščenost prebivalcev Brdc, Sedraža, Belovega in okolice … Izvajalec je v petek, ko bi se zapora morala odstraniti, zaprosil za podaljšanje, ki so ga na občini odobrili do 10. aprila.

“V skladu s pogodbo je izvajalec obnove del AGM d.o.o. dolžan, poskrbeti za označitev in postavitev signalizacije v območju obnove.” pravijo na občini Laško, ki verjamejo, da je v času del prišlo do kakšnih zastojev, vendar si želijo, da se dela čimprej zaključila in se bo stanje na tem območju v kratkem normaliziralo.

DODANO 16:00: Odzvali so se v podjetju AGM Nemec, kjer pravijo, da so imeli dovoljenje za popolno zaporo, a so cesto kljub temu pustili odprto vsaj toliko, da so prebivalcem olajšali čas izvajanja del. Danes smo tako prvič prejeli informacijo o dovoljenju za popolno zaporo, saj ne elaborata, ne dovoljenja nismo kljub prošnjam dobili. Kot še doda Maja Gerčer Špitalar je za postavitev zapore odgovorna Komunala Laško kot upravljalec ceste, tam pa pravijo, da bi v skladu s pogodbo moral za označitev in postavitev signalizacije v območju obnove poskrbeti izvajalec.

Pa preverimo še enkrat – izsek iz dovoljenja, ki ga je izvajalcu izdala občina nam pošljejo v podjetju AGM Nemec, kjer piše “Vso prometno signalizacijo postavi JP Komunala Laško d.o.o., na stroške izvajalca”

Namesto 3 kilometre vožnje, zaradi neobveščanja 12 kilometrov v eno stran – včasih tudi po dvakrat na dan!

Že pred tedni smo prvič klicali na občino Laško, da gradbišče ni označeno in prav tako ne obvozi. Vsako jutri je tombola. V ponedeljek greš po poti A, a po dveh kilometrih ugotoviš, da je zaprta. Se vrneš in odpelješ po poti B. Naslednji dan, ker te je izučilo pelješ po daljši poti B in po kilometrih ugotoviš, da je danes zaprta ta. Se spet vrneš. In tako vsak sleherni dan že nekaj tednov. Luka Picej na Laški občini je sprva obljubil, da bodo označbe uredili. Pa po nekaj dneh ni bilo, smo klicali ponovno in je dejal, da je klical izvajalca, celo večkrat – torej podjetje AGM Nemec, a ga ne upoštevajo. “Kaj pa naj naredimo?” pravi.

Torej investitor – Občina Laško – naročnik in plačnik gradbenih del, ne more ničesar storiti? Nekako tako, ko če bi vam hišo prepleskali na rdečo, čeprav ste hoteli belo. In vi boste plačali in bili tiho.

Pisali na občino, pisali postavljalcem zapore

Takole so v ponedeljek označili zaporo po več tednih zaprte ceste.

In mine en teden, dva. Pišemo na Občino Laško – nas ignorirajo. Pišemo še enkrat, nam direktorica občinske uprave Tina Rosina odgovori, da nas ne ignorirajo in so le spregledali. Pošljejo nam novo dovoljenje, s katerim dovoljujejo zaporo do sredine aprila. Smo pisali tudi na Komunalo Laško, kjer odgovarjajo, da mora za označitev poskrbeti izvajalec, na druga vprašanja o obveščanju in ostalem, nam niso odgovorili. Sprašujemo za elaborat, dovoljenja – ni odziva. V ponedeljek še pišemo na medobčinski inšpektorat, pristojen za občinske ceste. “Na zahtevo Medobčinskega inšpektorata je JP Komunala Laško postavila dodatno cestno prometno signalizacijo za označitev obvozov” je zagotovil inšpektor Tomaž Ojsteršek in dodal, da so obvestili tudi KS Sedraž.

Po klicih in sporočilih na gradbeno inšpekcijo, pa na okoljsko inšpekcijo, tudi na inšpektorat za ceste …vsepovsod so nas le ping pongirali sem ter tja in odgovornost preložili na lokalce. Medobčinski inšpektorat Celje, ki pokriva občinske ceste spada pod občino. Torej edini, ki so odgovorni za zgoraj opisano zmedo, so v resnici zaposleni na občini?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...