-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniški tek bo v vsakem vremenu, “muokr si tku al pa tku” pravi idejni vodja

-- OGLAŠEVANJE --

Tudi letos se bodo ljubitelji teka lahko odpravili na organiziran tek na planino Kal, napovedujejo tudi novost. Na tokratni, četrti Hrastnik Trail, se bodo lahko odpravili bolje ali malo manj pripravljeni tekači ter, na novo, tudi otroci. Hrastnik trail bo v soboto, 20. aprila. 

Turističnih 6 ali Razglednih 12

Tekmovanje v gorskem teku bo potekalo naslednjo soboto. Na voljo bosta dve trasi, med katerima bodo izbirali prijavljeni rekreativni tekači. Manj zahtevna proga, ki je primerna za vse tekaške navdušence čaka tiste, ki bodo tekli na trasi Turističnih 6. Malo bolj zahtevna, ampak po besedah organizatorjev, ravno tako primerna tako za izkušene kot občasne tekače, je 12 kilometrska trasa z imenom Razglednih 12. Obe progi sta krožni, start in cilj sta namreč pri Planinskem domu na Kalu. Marko Kavzar, ki je idejni vodja športne prireditve, je poudaril izjemne razgledne točke na trasah. “Vidi se Triglav, Kamniško – Savinjske alpe, Kum, avstrijski hribi in če ne bi bilo Snežnika, bi se videlo celo morje,” je povedal Kavzar, ki je progi že pregledal ter pomagal pri urejanju. Tekač, ki je osvojil že mnogo svetovnih prog, bi rad pokazal lepoto zasavskih hribov. “Ljudje pričakujejo, da bo pri nas vse črno od premoga,” je povedal v šali, pa hitro pripomnil, da so potem presenečeni in navdušeni nad lepo naravo v zasavski dolini in hribih.

Tekli bodo tudi osnovnošolci

Novost letošnjega dogodka je Hrastkov tek, ki bo namenjen osnovnošolkam in osnovnošolcem. “Vabila k udeležbi smo razposlali po vseh osnovnih šolah v Zasavju in okolici. Upamo, da se nam bo pridružilo čim več osnovnošolcev in osnovnošolk, skupno jih na prvi izvedbi pričakujemo med 30 in 50, nekaj se jih je že prijavilo, predvsem učenci OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik,” nam je povedala Lara Jerkovič, ki je del organizatorske ekipe.

Dogodek bo v vsakem vremenu

Za izvedbo organizacije dogodka skrbi številčna ekipa. Še dodatno pa, pod vodstvom idejnega vodje Marka Kavzarja, deluje tudi skupina več kot 30 prostovoljcev, ki skrbijo za pregled in označbo proge ter vzpostavijo kontrolne točke in okrepčevalnice za tekače. Da bodo dogodek speljali v vsakem vremenu, so si enotni organizatorji. Vremena, pravijo, da ne “googlajo”, ker radi rečejo, da vreme bo. “Na vprašanje, kua pa, če bo djež, pa Marko Kavzar odgovori: Muokr si tku al pa tku,” pravi Jerkovič, ki pričakuje od 150 do 200 tekačev.

Zainteresirani se lahko prijavijo na spletni strani Hrastnik trail ali TUKAJ še do 17. aprila. Na koncu tekače čaka še topel obrok, razglasitev rezultatov ter druženje ob dobri glasbi izpod rok DJ-ja Boža, katerega se bodo, po besedah Kavzarja, udeležili tudi pohodniki, ki se bodo na hrib odpravili iz Hrastnika in Dola pri Hrastniku.

Teka na dolge proge se je lotil v stilu tipičnega Zasavca: Ker mu je nekdo rekel, da tega ne zmore.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --