-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniški Rdeči križ poleg številnih aktivnosti v aprilu zbral tudi 1800 evrov za osnovno šolo

-- OGLAŠEVANJE --

Kot poročajo iz Rdečega križa Hrastnik so skupaj s CSD, predstavnico Občine Hrastnik, Zdravstvenega doma Hrastnik, Patronažne službe in Društva upokojencev v zadnjem mesecu obiskali starejše občane po krajevnih skupnostih in jim predstavili njihove možnosti za pridobitev raznovrstnih pomoči. Udeleženci so dobili veliko koristnih informacij, ki jih bodo lahko v prihodnje tudi uporabno izkoristili.

Opravili so izobraževanje za člane ekip Prve pomoči in Civilne zaščite, ki sta ga vodila njihova inštruktorja prve pomoči in vsi udeleženci so izobraževanje uspešno opravili, tako teoretično kot tudi praktično. Članica ekipe Prve pomoči je predstavila temeljne postopke oživljanja in uporabo defibrilatorja Aktivu kmečkih žena.

Z osnovnošolsko ekipo Prve pomoči so se udeležili regijskega preverjanja. Člani ekipe so dokazali, da so se kljub krajšemu času za priprave naučili veliko. Z delom bo ekipa nadaljevala v mesecu septembru.

Izvedli so Dobrodelni turnir intervencijskih služb v malem nogometu v športni dvorani Dolanka. Na njihovo vabilo se je odzvalo 8 ekip iz cele Slovenije. Zbrali smo 1800 evrov in jih namenili OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik za nakup ergonomskih stolov za učence, ekipa RK Hrastnik pa je aktivno sodelovala tudi pri organizaciji prireditve 160-let šolstva v Hrastniku.

Izvedli so tudi redno izobraževanje iz prve pomoči za voznike motornih vozil, v varstveno delovni center v Zagorju so odpeljali material, ki ga uporabljajo za izdelovanje različnih izdelkov, njihovi prostovoljci pa redno v Mercatorju in Sparu prevzemajo donirane viške hrane in jih delijo med občane.

Dela jim ne zmanjka in “upamo, da bomo lahko zadovoljili vse, ki našo pomoč potrebujejo tudi v naprej,” pove predsednica RKS-OZ Hrastnik Belinda Ladiha.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --