31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoHrastniška komunala z novo podobo in spletno aplikacijo

Hrastniška komunala z novo podobo in spletno aplikacijo

Ena redkih komunal v Sloveniji, ki do nedavnega ni bila povsem v javni lasti, je to z odkupom deležev zasebnikov postala. Občina Hrastnike je 100 odstotna lastnica družbe, ki je podjetje preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo Komunala Hrastnik.

Prejšnji logotip je bil izpeljanka naziva, zato je bilo s preoblikovanjem smiselna tudi sprememba grafične podobe, dorečena skupaj z občino, pove direktorica Nives Venko. A novo podoba ni edina novost za Hrastničane, ki lahko stanje porabe in pretekle račune spremljajo tudi v aplikaciji Komunala.info.

V treh dneh 65 prijavljenih

»Zavedamo se, da v dobi vse večje digitalizacije in hitrih tehnoloških napredkov kjer so preko svetovnega spletna na razpolago ogromne količine podatkov, veliko naših strank želi hitre in takojšnje informacije.« Poleg rednega spremljanja pa z uporabo aplikacije, po besedah direktorice, pričakujejo tudi pozitivne odzive predvsem pri strankah, ki mesečno oddajajo stanje števca, saj jim sedaj ni več potrebno stanja oddajati na listkih v nabiralnik, ali pa čakati na prosto telefonsko linijo. V treh dneh po prejemu obvestila glede možnosti uporabe portala, se je v aplikacijo vpisalo že 65 uporabnikov. »Vsekakor pa nobenega od obstoječih načinov oddajanja stanj nismo ukinili, predvsem zaradi velikega števila starejše populacije v naši občini.«

Portal je namenjen tako fizičnim kot poslovnim uporabnikom, ki lahko kadarkoli preko spleta preverijo podatke o vodomeru, pregledajo izstavljene in plačane ali neplačane račune ter sporočajo stanje vodomera.

Letos tudi portal za stanovanjsko dejavnost

Hrastniško komunalno podjetje, ki deluje tudi kot upravnik stanovanj, naj bi predvidoma do konca letošnjega leta vzpostavil tudi aplikacijo za stanovanjsko dejavnost stanovanjka.info.

Za dobrih 100 tisočakov je komunala vendarle občinska

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...