14.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoHrastničani že na toplem, Zagorjani in Trboveljčani še ne

Hrastničani že na toplem, Zagorjani in Trboveljčani še ne

Pogoji za začetek ogrevanja so v Hrastniku že izpolnjeni. Toplarna oziroma Petrol Energetika bo z odpiranjem sistema pričela danes. Po besedah direktorja Mateja Haberla so za zagon pripravljene vse naprave, računajo pa, da bo celoten sistem v funkciji v četrtek do 15. ure. Okoli 90 odstotkov uporabnikov.

Malo manj toplo pa bo v Trbovljah in Zagorju. Da bi se kurilna sezona pričela, mora biti trikrat zaporedoma ob 21. uri 12°C ali manj. In kot pravi direktor Komunale Zagorje Sandi Grčar, ta pogoj v Zagorju še ni bil izpolnjen.

Trikrat zaporedoma manj kot 12°C

»Ogrevalna sezona se predvidoma začne 15. septembra oziroma, ko zunanja temperatura ob 21:00 prvič tri dni zaporedoma pade pod 12°C,” piše v 39. členu Splošnih pogojev za dobavo in odjem toplote iz distribucijskega omrežja na območju mesta Trbovelj.

V Trbovljah ti pogoji tudi še niso bili izpolnjeni. “Sodeč po vremenski napovedi pa se to zna zgoditi v drugi polovici tedna in takrat bomo pričeli z ogrevanjem,” obljubljajo na Komunali Trbovlje in dodajo, da v primeru “da bo s strani upravljavcev stanovanjskih stavb podana pisna zahteva po ogrevanju, bomo v teh objektih začeli z ogrevanjem pred izpolnitvijo temperaturnih pogojev.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...