11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.siŠportHrastničana uspešna na Kitajskem

Hrastničana uspešna na Kitajskem

V nedeljo se je v Sudžuju na Kitajskem končalo 53. Svetovno prvenstvo v namiznem tenisu. Prvenstva se je udeležilo 160 držav.

Pravilo svetovne namiznoteniške zveze dovoli nastop največ 5 članom iz posamezne države. Tokrat so na Kitajsko potovali tudi trije Hrastničani:  Darko Jorgič, Tamara Pavčnik in selektorica članske reprezentance Vesna Ojsteršek.

Tamara in Darko sta si vozovnico za SP priborila z več kot odličnimi nastopi na letošnjih državnih prvenstvih. Mesto v reprezentanci pa sta z svojimi nastopi v Sudžuju vsekakor opravičila.

Tamara je najprej s 4:1 premagala Latvijko Majorovo, nato pa s 4:3 Choi Chi Wong iz Malezije potem pa še v bolj dramatičnem slogu s 13:11 v odločilnem nizu Jurkovo iz Slovaške. S temi zmagami je Tamara že na svojem prvem članskem prvenstvu za posameznike prebila bariero in se uvrstila med 128 najboljših članic na svetu.

Žreb ji potem ni bil naklonjen in se je pomerila z 26. igralko na svetu iz Severne Koreje Ri Myong Sun in morala priznati premoč.

Našemu najboljšemu mladincu Darku Jorgiču, (6. mladinec Evrope) preboj med najboljših 128 žal ni uspel. Zanj je bil odločilen dvoboj dodatnih kvalifikacij proti Madžaru Lakatosu. Je pa Darku uspel lep rezultat v igri dvojic, kjer sta si z Janom Žibretom priigrala mesto med 64- najboljših na svetu.

Na Tamaro in Darka, ki bosta letos v Bratislavi zastopala Slovenijo na Evropskem prvenstvu za mladince, so trenerji izjemno ponosni. 'Doseči takšne rezultate na članskem SP je res pohvalno in velika spodbuda  za naprej.
Ti rezultati in pa seveda 16 medalj, ki sta jih na treh državnih prvenstvih osvojila Darko in Tamara samo dokazujejo, da znamo in zmoremo, kljub težavam, ustvarjati vrhunske tekmovalce'
je dejala Andreja Ojsteršek Urh.

Fotografija: Tamara in Darko na Državnem prvenstvu v dvojicah

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...