12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoHelikoptersko pristajališče v delu

Helikoptersko pristajališče v delu

Po preureditvi stadiona helikopterji na Rudarju niso mogli več pristajati. Zasilno, na travniku, so sedaj pristajali v Gabrskem.

Obstoječe travnato pristajalno mesto je neurejeno in zato otežuje varno pristajanje in vzletanje helikopterjev, prav tako pa do sedaj ni bilo urejene dovozne poti, ki bi omogočala varen transport poškodovancev do helikopterja. Županja Jasna Gabrič je sicer pristajališče obljubila že lani, a se je malce zavleklo. 

Z deli pričeli včeraj

helioport1

“V Občini Trbovlje smo zato pristopili k urejanju površin pristajalnega mesta in dovozne poti z obračališčem. Uredili bomo betonsko pristajalno površino dimenzije 10 x 10 metrov in ureditev asfaltne poti z obračališčem, okrog samega pristajalnega mesta pa bo postavljena ograja v višini enega metra,” pravijo na občini. Uredili pa bodo tudi talno signalizacijo in sicer rdečo oznako črke H.

Dela so se začela včeraj, kot pravijo na občini, pa naj bi se končala do konca maja.

Gradbena dela prometa ne bodo ovirala, po končanih delih pa bo Trbovlje občina z urejenim pristajališčem za helikopterje in varnim dostopom.

helioport2

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...