27.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 15. avgusta 2022
ZON.siŠportHaberlova peta na Sredozemskih igrah

Haberlova peta na Sredozemskih igrah

Te dni v alžirskem Oranu potekajo Sredozemske igre, kjer nastopa 3390 športnikov iz 26 držav v 24 športih. Slovenijo zastopa 138 športnic in športnikov v 23 športnih panogah. V slovenski reprezentanci so tudi štirje slovenski karateisti in med njimi Zasavka Urša Haberl.

Urša Haberl je na tatami v kategoriji do 50 kilogramov stopila v nedeljo. Začela je odlično, po vrsti premagala Francozinjo Bonnarde in Ciprčanko Kontou ter se tako uvrstila v polfinale. Tam jo je pričakala domačinka Ouikene, ki je bil boljša z minimalnih 1:0. Sledila je borba za bronasto medaljo proti Španki Pinnilla Sanchez. Španka je povedla 3:1, Urši je uspel preobrat na 4:3 in medalja je bil oddaljena le še dobro minuto. Nasprotnici je uspelo izenačiti na 4:4 in zaradi prvo dosežene točke je zmaga in tako bronasta medalja pripadla Španki, Haberlova pa se je morala zadovoljiti z odličnim, a za športnike tako nehvaležnem, petim mestom.

Karateisti so že zaključili z nastopi na letošnjih Sredozemskih igrah. Žal brez osvojene medalje, poleg Haberlove je bila peta še njena reprezentančna kolegica Kiti Smiljan.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavci še vedno največ na Hrvaško

Prejšnji teden smo objavili anketo in vprašali naše bralce, kje so ali kje bodo letos dopustovali. Prav nič presenetljivo ni, da je več kot...
X