17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoGradnja obvoznice že spomladi

Gradnja obvoznice že spomladi

Do konca prihodnjega leta bo v Zagorju dokončana obvoznica Ruardi. Za investicijo bosta država in občina odšteli več kot 2 milijona evrov.

Projekt predvideva izgradnjo obvoznice Ruardi  na odseku R1-221/1219 Zagorje-Bevško od km 1,223 do km 1,900 na območju plazu Ruardi, z izgradnjo novih hodnikov za pešce, štirimi avtobusnimi postajališči, ustreznim voziščem, novim mostom preko potoka Kotredeščica, izvedbo priključkov na obstoječe uvoze in izvoze, ureditev križišča Kotredež, Slačnik, Evropark ter obnovo in izgradnjo komunalne infrastrukture.

800.000 evrov prispevala občina

Ivo Vrtačnik

“Občina naj bi zagotovila približno 800.000 evrov, sicer gre za investicijo, ki je v pristojnosti države. V postopku je podpis pogodbe Direkcije RS za infrastrukturo za pridobitev še zadnjega zemljišča, ki je pogoj za oddajo vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja na upravni enoti Zagorje ob Savi,” je povedal Ivo Vrtačnik iz občine Zagorje.

Za projekt je bil sprejet državni lokacijski načrt, izdelana in revidirana projektna dokumentacija v PGD in PZI izvedbi ter podpisan sporazum o delitvi stroškov med občino Zagorje in DRSI, saj občina nastopa kot delni investitor infrastrukture, hodnikov za pešce in postajališč za avtobuse.

Dela zaključena do konca naslednjega leta

Po Vrtačnikovih besedah je občina dala pobudo, da postopke razpisa in izbire izvajalcev čim hitreje izpeljejo. “Predvideno je, da bi spomladi imeli izbranega izvajalca za dela; DRSI je sprejela rešitev za združitev dveh faz projekta, tako da bomo namesto iskanja dveh izvajalcev, izbrali enega. Ob normalnem razpletu dogodkov bodo dela lahko zaključena do konca naslednjega leta, torej manj kot v letu dni,” pravi Vrtačnik.

SORODNI ČLANKI:

Namesto ‘Baileya’ kmalu nov most

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nobena zasavska občina brez okužb

Če smo še pred kakšnim tednom poročali o tem, da je Zasavje skoraj brez okužb s koronavirusom in da v treh občinah ni bilo...