18.6 C
Trbovlje
sobota, 25. junija 2022
ZON.siAktualnoGradnja kolesarske steze v Trbovljah se seli v krožišče

Gradnja kolesarske steze v Trbovljah se seli v krožišče

V Trbovljah nadaljujejo z gradnjo kolesarske steze pri krožišču na Trgu revolucije oziroma pri pošti in Rudisu. Na odseku od Lidla do Tuša so gradbena dela zaključena, v prihodnjih tednih sledi še asfaltiranje in kasneje zaris kolesarskih površin, pojasnjujejo na trboveljski občini. 

Tako kot pri Lidlu, tudi pri krožišču zapore dela cestišča ne bo, temveč bo promet ob minimalni zožitvi cestišča potekal nemoteno. Bodo pa na tem delu s prometnimi signalizacijami preusmerjeni pešci, še pojasnjujejo na občini.

Spomnimo, da gre za gradnjo kolesarske poti, ki bo povezala severni del mesta z južnim in bo v celoti povezala del od Dewesofta do železniške postaje. Skupaj bo tako v Trbovljah na voljo 6,4 kilometrov kolesarskih površin. Projekt je vreden okoli 2 milijona evrov, od tega je občina pridobila 1,7 milijona evrov državnih in evropskih sredstev. 

SORODNI ČLANKI:

Objavljamo vizualizacijo, kje bo potekala kolesarska steza v Zagorju

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X