16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.si1+1=2Govorice o nepravilnostih gradnje vrtca Smrkci

Govorice o nepravilnostih gradnje vrtca Smrkci

Dober milijon evrov težka investicija zagorske občine v vrtec Smrkci je sofinancirana z evropskih sredstev in naj bi bila končana do septembra 2014. A brez zapletov nikakor ne gre.

Gradnja vrtca Smrkci v Zagorju je investicija vredna 1.277.293 evrov. Nekdanji objekt Lisca naj bi z energetsko sanacijo in preureditvijo postal deset oddelčni vrtec s centralno kuhinjo za vse zagorske vrtce.vrtec smrkci

Na zadnji seji Občinskega sveta Zagorje je svetnik Mitja Drobež poročal o neuradni informaciji, da naj bi izvajalci del vrtca Smrkci dela opravljali nestrokovno. Sredi aprila se je tako občinski svet sestal z odborom za šolstvo in kulturo.

Župan Matjaž Švagan je soočil svetnika Mitja Drobeža ter Deana Holca z nadzornikom na projektu Juretom Repovžem in vodjo gradbišča Dušanom Pintaričem. Glede govoric in obtožb o nepravilnostih, ki jih je prenesel Drobež je nadzornik na projektu pojasnil, da bi bilo o morebitnih napakah in nepravilnostih prerano govoriti. Namreč, šele, ko bodo dela končana in bosta izvajalec ter vodja gradbišča o končanem delu obvestila nadzornika, takrat bo začel teči rok za odpravo napak pred tehničnim prevzemom objekta. In takrat bo priložnost za iskanje nepravilnosti ter odpravo le teh.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...