5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoGantar: ''Število okuženih je treba pomnožiti, govorim na pamet, vsaj s pet,...

Gantar: ”Število okuženih je treba pomnožiti, govorim na pamet, vsaj s pet, saj ne testiramo vseh.”

Minister za zdravje Tomaž Gantar je na novinarski konferenci poudaril, da zdravstveni sistem ni prilagojen na težave, s katerimi se soočamo ob epidemiji koronavirusa. Število okuženih je po njegovih besedah petkrat večje od potrjenih. Ob tem je poudaril, da bi se moral vsakdo vesti, kot da je okužen. Ker tega ni, so potrebne omejitve.

Potrjenih okužb z novih koronavirusom 275, a verjetno jih je petkrat več

Na današnji tiskovni konferenci so zatrdili, da razmere v zdravstvu, kjer so bile težave že pred novim virusom, zaenkrat obvladljive.

“Potrebni so ukrepi organizacijske narave,” je dejal Gantar in omenil možnost vzpostavitve mobilnih enot za testiranje na terenu.

Izpostavil je, da so pozorni na domove starejših občanov in kronične bolnike. In ukrepi gredo v smeri, kako rizične osebe umaknit iz delovnega procesa. Še vedno se Slovenija sooča s pomanjkanje zaščitne opreme. “Dokler z njimi ne razpolagamo, bo pač prihajalo do omejitev in pritožb, da tega ni,” je povzel.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...