-- OGLAŠEVANJE --

Galerija Šklendrovec: DRSI pravi, da dela ne vplivajo na padanje kamenja na cesto

-- OGLAŠEVANJE --

Bralci so v zadnjem obdobju pogosto poročali o kamenju, ki pada na cesto na območju gradnje galerije Šklendrovec na Zasavki. Preverili smo, ali gre za naključje ali je to posledica gradbenih del in kaj se da narediti na preventivi. Na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI), ki financira gradnjo galerije, povečanega padanja kamenja na cesto sicer ne beležijo.

“Dela, ki so predvidena s projektno dokumentacijo, se ne izvajajo tako visoko, da bi vplivala na proženje kamenja, ki pada na cesto. Kamenje pada na cesto z območja nad posegom del,” so pojasnili na DRSI in dodali, da so nad območjem gradnje postavljene lovilne ograje starejšega datuma, dodatne pa je izvajalec med gradnjo postavil na nezavarovanih delih. “Za dodatno izboljšanje prometne varnosti ter za opravljanje gradbenih del se je tudi očistila nižje ležeča brežina,” so še o preventivi pred padanjem kamenja na cestišče povedali na DRSI, kjer večje problematike s tem ne opažajo. 

Sicer pa gradnja galerije Šklendrovec še vedno poteka počasneje, kot so pričakovali. “Zaznano je nekaj odstopanj na začetnem in končnem delu objekta galerije. Ker je bilo ugotovljeno delno odstopanje geološke sestave temeljnih tal, se pripravlja korekcija projektne dokumentacije na tem delu,” so pojasnili na DRSI, kjer zato pričakujejo, da se bodo dela na regionalni cesti med Litijo in Zagorjem podaljšala za pol leta, predvidoma do konca prihodnjega leta.

Spomnimo, da bodo cestona tem delu rekonstruirali v dolžini 500 metrov in zgradili galerijo, ki bo preprečevala prav naletavanje kamenja in drugega materiala na cestišče, po katerem se dnevno vozi več tisoč vozil. 

SORODNI ČLANKI:

Na zasavki se selijo na drugo stran vozišča

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --