-- OGLAŠEVANJE --

Gabričeva: Usoda Njive bo zapečatena

»Sedaj mi pa res ni več jasno, o kakšnih projektih je govora,« pravi Jasna Gabrič po objavi našega članka o propadlih projektih za Njivo.

-- OGLAŠEVANJE --

»Leta 2013 jaz nisem bila županja, temveč sem nastopila svoj mandat konec leta 2014,« pove. Vseeno pa naj spomnimo, da je takrat že bila na občini kot podžupanja, odgovorna za evropske projekte.

Kriv je ta, ki ga več ni

Ob nastopu funkcije naj bi imela v rokah le idejno zasnovo. Z ožjimi akterji so se tako leta 2015 sestali, da bi našli rešitev in z ekipo DDT naredili DIP. »Ko pa smo prišli do točke, da se je potrebno odločiti, ali bi nadaljevali v tej smeri, da bi iskali možnosti prenove, pa direktor RTH-ja ni želel več sodelovati oziroma se je umaknil,« županja s prstom pokaže na Bojana Jelena, ki je v tem času vodil RTH.

V finančni perspektivi EU 2014-2020 sredstev za vlaganja v zidove, beton ni, še ostro pojasni županja in navrže propadanje Mehanike iz istega razloga. Za Njivo po besedah županje obstajata le dve rešitvi: Prenova ali rušitev. »Trenutno stanje ne pelje nikamor. Denarja za prenovo, ki bi zahtevala milijone, pa nimamo.«

Usoda Njive bo zapečatena

Glede Njive danes prva dama Trbovelj pravi: »Kakor hitro se bo začelo z morebitno odprodajo stanovanj ljudem, je usoda Njive zapečatena, in sicer na stagnacijo. Dvomim, da bi kdorkoli od prebivalcev imel denar, da bi lahko stavbe saniral, kar pa bo v prihodnje nujno.« Občina, še doda, nima denarja, niti vlagati v tujo lastnino ne sme. Gabričeva tako predlaga, da se vendarle sprejme dokončna odločitev.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --