13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoGabričeva, Švagan in Jerič s kolesom v službo?

Gabričeva, Švagan in Jerič s kolesom v službo?

V poslovni obleki s kolesom v službo. Nič nenavadnega. Za Nizozemsko. V Zasavju pa kolo še vedno dojemamo zgolj kot športni rekvizit, ne kot transportno sredstvo. Bodo celostne prometne strategije, ki so trenutno v pripravi, spremenile naš pogled na kolo?

Kakšen zgled na tem področju dajejo naši zasavski župani? 
miran jerič2Župan Hrastnika Miran Jerič se na dopustu vedno ukvarja s športom, tudi s kolesarstvom. V službo sicer ne kolesari, medtem ko v prostem času večkrat sede na kolo.

Tudi zagorski župan Matjaž Švagan v službo iz Izlak ne kolesari. Občasno pa za rekreacijo uporablja kolo.

Vsak človek si najde svoj šport, pravi trboveljska županja Jasna Gabrič: “Zaradi izrednega pomanjkanja časa, si takrat, ko imam čas, ponavadi so to redki vikendi, vzamem čas za rekreacijo v naravi, in sicer se odpravim na bližnje zasavsko hribovje in ne na kolo.” Tako kot njena županska kolega tudi Gabričeva ne kolesari v službo. “V obleki, s kupom gradiva je težko kolesariti v službo in nato prepoten sesti za pisalno mizo. Moj delovnik se prične med šesto in sedmo zjutraj in konča v poznih popoldanskih/večernih urah. Kopalnice v službi žal nimamo,” pojasnjuje Gabričeva.

Raje peš kot na kolo

jasna gabrič12Če pa vas zanima, kaj naredim za doprinos k okolju, k trajni mobilnosti lahko povem, pravi Gabričeva, da smo v času mojega podžupanovanja postavili priveze za kolesa, sedaj urejamo površine za pešce, prostočasne aktivnosti, urejamo javne površine v smeri, da bi ljudje razdalje rajši kot z avtom premagovali peš, uvedli smo linijo Terezn’čan, pripravljamo celostno prometno strategijo …

“Vozim se z avtom, ki ima minimalne izpuste v okolje oziroma porabim za en tank goriva na mesec, krajše razdalje premagujem peš in ne z avtom, podpiram aktivnosti usmerjene v trajnostne koncepte,…” pa je svoj osebni doprinos k trajnostni mobilnosti opisala Gabričeva.

FOTO: Trboveljčani, na kolo!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...