-- OGLAŠEVANJE --

Funkl razrešil podžupana, Bajramović obračunal na Facebooku

-- OGLAŠEVANJE --

Govorica, ki je po Hrastniku krožila zadnji mesec, je dobila epilog. Župan Hrastnika Marko Funkl je danes s funkcije podžupana razrešil Nermina Bajramovića.

Novico o razrešitvi je objavila Občina Hrastnik zelo na kratko – da ima Občina Hrastnik od današnjega dne le eno podžupanjo Katjušo Laznik. Nerminu Bajramoviću pa se zahvaljujejo za doprinos do tega dne.

Poklicali smo župana Marka Funkla, ki je povedal, da sta z podžupanom imela zelo različne poglede na to, kakšno bi moralo biti njuno sodelovanje. Zato se je Funkl odločil za razrešitev. Zaenkrat oziroma vsaj do konca leta, kot je dejal, novega podžupana v Hrastniku ne bo. O vsebini zapisa, kjer podžupan na dolgo zapiše njuna razhajanja, pa ni želel komentirati.

Precej bolj gostobeseden je bil Bajramović, ki še ostaja občinski svetnik. Na telefon ga ta trenutek nismo dobili, zato povzemamo vsebino iz njegovega zapisa na družbenem omrežju. Ta se je najprej opravičil vsem, ki jih je nagovarjal k podpori trenutnemu županu. “Priznam, da mi je odleglo, saj je bilo trpeti negativno energijo, ki mi jo je dajal, zelo težko. Jaz sem timski človek, naredil sem vse, da bi delovala enotno, ampak on tega nikoli ni želel,” je začel 18 odstavkov dolg zapis, v katerem zapiše tudi očitke, ki naj bi jih prejel s strani župana.

Kot trdi hrastniški učitelj in zdaj že nekdanji podžupan Občine Hrastnik, naj bi mu prvi mož Hrastnika očital povezavo z nekdanjo trboveljsko županjo Jasno Gabrič, povezavo s Svobodo, tudi “prijaznost” z osebami iz nasprotnih političnih bregov. Bajramović je med točkami očitkov župana dodal še reklamiranje na Facebooku in prepoznavnost na dogodkih. Jabolko spora je bila tudi FB objava podžupana o donaciji podžupanskega nadomestila prizadetim v poplavah ter tudi določitev nalog v času pomoči na poplavnih območjih.

Čisto na koncu pa je učitelj matematike, ki je “zaslovel” s svojimi domiselnimi idejami predvsem v času korone, dodal: “Mi je pa bilo prijetno med ljudmi. Zato sem bil rad podžupan,” in še pojasnil, da je zapis nastal, ker je njegova vest čista in, ker je želel delovati pozitivno in povezujoče v skupnosti, kjer živi.

Solidarnost Zasavcev: Eni z lastnimi rokami, drugi enodnevno plačo, podžupan mesečno nadomestilo, v lokalu dnevni prihodek …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --