33.2 C
Trbovlje
sreda, 23. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Maskota vila Biba Čara upihnila 50 svečk

FOTO: Maskota vila Biba Čara upihnila 50 svečk

V iztekajočem se šolskem letu so v Vrtcu Radeče pripravili še enega v nizu dogodkov, s katerimi so vse od lanske jeseni pa do minulega torka košček za koščkom obeleževali 50-letnico ustanove, v kateri čas preživljajo najmlajši radeški občani.

Vrtec Radeče je skozi celo vrtčevsko leto v vsa področja njihovih življenj in dela vnašali vsebine in dejavnosti, povezane s praznovanjem, začenši s postavitvijo novega igrala pri enoti Biba Baja, za nakup katerega sta sredstva zagotovila Vrtčevski sklad in ustanoviteljica zavoda Občina Radeče.

Že tedaj, jeseni 2020, je pomočnica ravnateljice za enoto vrtec Anita Slakonja, napovedala, da bo izdana priložnostna elektronska slikanica (medtem, ko je bilo ob 40-letnici izdana posebna jubilejna publikacija v fizični obliki) in da ne bo manjkala niti rojstnodnevna torta ter da je okrogli jubilej lepa priložnost, da strokovni delavci in otroci skupaj posadijo drevo.

»V razmerah, katerim smo izpostavljeni in s tem omejitvam, je bilo res prijetno prisostvovati na praznovanju, ki so ga prizadevno in z obilo otroške igrivosti in prisrčnosti pripravili naši najmlajši ob vodstvu zaposlenih v vrtcu,« je povedala Jana Wetz, ravnateljica Osnovne šole Marjana Nemca Radeče, katere del je enota Vrtec Radeče. »Še vreme nam je prišlo naproti, prav v času izvedbe programa je namreč posijalo sonce in na ta način se je simbolično toplina še dodatno naselila v vse prisotne,« je dodala profesorica glasbe Wetzova, ki je tudi sama v času svojega otroštva obiskovala radeški vrtec ter tako izrazila tudi primerjavo nekoč-danes z vidika prostorske širitve, kadrovske zasedbe in številčnosti vključenih otrok.

Maskota Vrtca Radeče, ki nosi ime vila Biba Čara,  je 25. maja letos praznovala svoj 50. rojstni dan in kakor se za rojstni dan spodobi, ni manjkalo plesa, pesmi, zabave in smeha, katerih so se od najmlajših hitro nalezli tudi vsi prisotni odrasli.

Otroci so razdeljeni v t.i. mehurčke okrog rojstnodnevne torte izoblikovali pisane cvetove, zapeli nekaj pesmi in bili poleg, ko je svoje mesto na vrtčevskem travnatem igrišču dobila japonska češnja, ki bo – za razliko od tistih ob Titovi cesti v Radečah in ob radeškem zdravstvenem domu (cvetijo rožnato) – prihodnjo pomlad belo zacvetela.

Dogodka, ki je bil skladno s priporočili NIJZ še vedno omejen na manjše število navzočih, so se udeležili tudi nekateri upokojeni zaposleni radeškega vrtca, ki so prejeli ob 50. rojstnem dnevu Vrtca Radeče elektronsko slikanico z video dodatkom na USB-ključku kot tudi predstavniki ustanoviteljice Občine Radeče z županom Tomažem Režunom na čelu.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša...