-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Velikanski skrivnostni zaboji včeraj prispeli v Trbovlje

-- OGLAŠEVANJE --

Najstarejšo kibernetično, računalniško vodeno skulpturo iz leta 1970, poimenovano Senster, ki jo je oblikoval poljski avtor Edward Ihnarowicz, so včeraj popoldan dostavili v Delavski dom Trbovlje. Ta skulptura velja za odličen prikaz zgodnje medijske umetnosti, ki jo je že v 60.-ih 20. stoletja skupaj s samo idejno zasnovo podprla svetovno prepoznavna družba Philips.

50-letni kibernetični Senster prihaja v kosih v Zasavje

A če računate na to, da si boste ogledali zanimivo skulpturo že častitljive starosti, naj razkrijemo, da iz te moke danes (še) ne bo kruha. Senster je namreč tekom prevoza varno shranjen po kosih v škatlah, preden bo zablestel v vsej svoji veličastnosti, pa bo po načrtih moralo najprej miniti približno štiri do pet dni, toliko časa je potrebnega za sestavljanje.

Tako je včeraj pravzaprav dan prihoda Sensterja v kosih, ki pa bo prav tako zanimivo doživetje, saj je gledalce širom sveta že navdušilo samo dejstvo in zavedanje, koliko materiala je potrebnega, da potem v nekaj dneh ustrezno usposobljeni strokovnjaki praktično iz nič sestavijo tako veliko strukturo.

Sensterjev prihod napoveduje Speculum Artium 2021

Zanimiv novomedijski kos pa obenem oznanja največji novomedijski festival daleč naokrog. Prihaja Speculum Artium 2021, tokrat z novo podobo. In čeprav bo podoba drugačna, eno ostaja isto – Speculum v Trbovlje prinaša neverjetna novomedijska umetniška doživetja, ki jih bomo korak za korakom predstavili tudi na našem portalu.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --