today-is-a-good-day
10.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. marca 2024
ZON.siAktualnoFOTO: V Zagorju prvič visoko kulturno priznanje alternativni sceni

FOTO: V Zagorju prvič visoko kulturno priznanje alternativni sceni

Slavnostna akademija ob slovenskem kulturnem prazniku je prireditev, na kateri Občina Zagorje že od leta 1975 podeljuje plakete in priznanja dr. Slavka Gruma za posebne dosežke na področju kulture in umetnosti. Gre za najvišji nagradi s področja kulture v občini.

Na predvečer Prešernovega dne so plaketo dr. Slavka Gruma podelili dolgoletni predsednici Slikarske kolonije Izlake-Zagorje Eleonori Kramar. Priznanje dr. Slavka Gruma je v letošnjem letu prejel glasbenik Gregor Bovhan.

Slikarska kolonija leto pod številko 60

Eleonora Kramar, ki je pred 20 leti prevzela vodenje Slikarske kolonije Izlake-Zagorje, ohranja kolonijo na najvišjem nivoju tovrstnih likovnih dogodkov. “Kolonije potekajo vsako leto. Vsako leto želimo še nekaj dodat, se odpreti in se povezati s krajem, povabiti čim bolj znane likovne umetnike, ki v naših krajih pustijo svoja dela in s tem obogatimo našo zbirko, že tako zelo bogato,” pojasni Kramar tudi načrte za prihodnja leta. Trenutno potekajo organizacijska dela, ki bo ob jubilejni 60-letnici še bolj posebna. Ob tem še doda, “gre za bogato kulturno dediščino, ki jo poleg Ljubljane ne pozna noben drug kraj v Sloveniji.”

Tokrat prvič priznanje v roke alternativi

Vodji glasbene skupine, glavnemu kitaristu ter avtorju in ustanovitelju zagorske skupine Terminal Disaese Gregorju Bovhanu je priznanje motivacija za polno delo tudi v prihodnosti. Da so na Občini priznali njihovo delo, “sploh nas, ki smo bolj nevidni, bolj alternativna scena,” pravi Bovhan, mu daje zagon za naprej. Ker meni, da se v Zasavju na alternativni sceni dela dobra glasba, je aktiven pri spodbujanju mladih skupin k delovanju.

Bogat program zagorskega kulturnega prostora že prve dni novega leta

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...