14.1 C
Trbovlje
torek, 3. avgusta 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Urbani čebelnjak, do katerega vodi igralni poligon

FOTO: Urbani čebelnjak, do katerega vodi igralni poligon

Pisana popestritev parka pod domom starejših v Hrastniku je novi urbani učni čebelnjak, ki ga krasijo umetnine lokalnih slikark, pot do njega pa je del simpatične ideje in dela vrtčevskih vzgojiteljic – porisan čebelji otroški poligon.

»Vsem sprehajalcem želimo, da ùživate pri opazovanju našega dela in življenja iz varne razdalje, da uživate čebelje pridelke, ki pomagajo pri utrjevanju odpornosti vaših teles na razne bakterije in viruse,« je zapisal hrastniški čebelar Zvone Štaut in ob tem povabil vse, ki jih delo s čebelami zanima, da se pridružijo čebelarskem društvu Hrastnik.

Za čebelnjak bodo skrbeli člani hrastniškega čebelarskega društva, njegov namen pa je učne narave – namenjen bo izobraževanju in usposabljanju članov društva, šolarjev, vrtečanov, občanov … vseh generacij, torej.

Na občini verjamejo, da imajo »čebele v naravi eno najpomembnejših vlog, zato je od njihovega preživetja odvisen tudi naš obstoj.« Prav zato so se odločili pristopiti k izgradnji mestnega čebelnjaka. Celoten projekt pa je na koncu združil različne generacije in tematike. Poleg čebelarjev so slikarke, ki delujejo v okviru Mladinskega centra Hrastnik izdelale panjske končnice in poskrbele, da je čebelnjak resnično unikaten.

Posebno vlogo pri vključevanju življenja čebel v življenje vseh občanov so prevzele vzgojiteljice Vrtca Hrastnik, ki so na poti pod čebelnjakom narisale zabaven čebelji poligon, namenjen otrokom vseh starosti. Pa odrasli ga lahko uporabljajo brez težav.

Čebelar Ivan ima najraje na kruh namazano kislo smetano z medom

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V idealnem trenutku novica o 5 milijonih za kolesarsko stezo

V tednu, ko so se v Zagorju razveselili neverjetnega uspeha Primoža Rogliča, ki je v Tokiu prikolesaril olimpijsko zlato, se dobre novice nadaljujejo. Tako...