-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Tako bo videti sodobna knjižnica v Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Na Občini Trbovlje načrtujejo celovito prenovo knjižnice. Povečali bodo prostore, omogočili lažji dostop do prostorov knjižnice in jo posodobili, da bo v njej vsak lahko našel kotiček zase. Načrti so veliki, koliko bo vredna investicija, pa bo jasno, ko bo narejena projektna dokumentacija. Občina bo sredstva za sofinanciranje projekta poskušala pridobiti tudi na razpisih. 

Knjižnica namreč ni samo osrednja bralna ustanova, ki dviguje bralno kulturo, ampak obenem širi znanja in nudi prijetno delovno in študijsko okolje vsem uporabnikom. Skozi leta je trboveljska knjižnica postala zastarela in ne ustreza več novodobnim potrebam, prav tako pa je prostor postal premajhen. Spremembe, ki se obetajo in nekatere, ki so se že izvedle prinašajo precej izboljšav.

Okrogla okna bodo ostala kot zaščitni znak knjižnice

Okrogla okna bodo ostala zaščitni znak stavbe.

V sodelovanju z domačim arhitektom Janijem Vozljem iz podjetja Spatio in vodstvom knjižnice je že nastala vizualizacija prenovljenih prostorov knjižnice. “Za širšo javnost bomo v mesecu maju v knjižnici organizirali tudi javno predstavitev prenove knjižnice, na kateri bomo projekt podrobneje razložili in odgovorili na morebitna vprašanja,” napovedujejo.

Knjižnica bo v pritličju in prvem nadstropju ohranila okrogla okna, usmerjena na enosmerno cesto – okna dajejo prostoru ogromno svetlobe in so prepoznavni znak stavbe. “Ravno zaradi teh razlogov jih želimo pri obnovi ohraniti ter s prostorsko in pohištveno razporeditvijo tudi izkoristiti. Prav tako bomo ohranili prepoznavno notranje okroglo stopnišče, ki trenutno povezuje pritličje in prvo etažo, nadaljevalo pa se bo v tretje nadstropje,” idejno zasnovo prenove opisujejo na Občini Trbovlje.

Vhod v knjižnico bo ostal v 1. nadstropju in ga bodo primerno obnovili, uredili bodo tudi sanitarije in razširil arhiv. V knjižnici bodo svoj prostor našli tudi popravljalnica knjig, prireditveni prostor in kotiček za druženje, še napovedujejo na občini.

Dvigalo je bilo samo začetek celovite prenove

Dvigalo je bilo uvod v celovito prenovo knjižnice.

Spomnimo, da so v stavbi knjižnice že lani vgradili dolgo pričakovano dvigalo, ki ne služi samo obiskovalcem knjižnice, ampak tudi zavodu za zaposlovanje. “S to investicijo smo občanom, še posebno gibalno oviranim, omogočili lažji dostop do storitev, ki se nahajajo v stavbi. Vgradnja dvigala pa je bila samo prvi korak, saj želimo v smeri popolne prenove knjižnice tudi nadaljevati,” pravijo na trboveljski Občini. Projektna dokumentacija za prenovo knjižnice je že v izdelavi in bo končana v letošnjem letu, nato pa sledi iskanje finančnih virov za izvedbo projekta.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Obeta se prenova, razkrivamo načrte

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --