28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Ste že vrgli oko na nov gasilski dom?

FOTO: Ste že vrgli oko na nov gasilski dom?

Iz malega zraste veliko. Tako na Dolu, ne glede na situacijo s covid19, raste nov objekt, ki bo eden ključnih v centru vasi.

Dolski gasilci bodo še v tem mesecu dobili stavbo, ki bo v ponos lokalnemu gasilstvu. Dela na gradbišču so potekala ves čas, se je pa izvedba zaradi spoštovanja ukrepov povezanih z epidemijo malce upočasnila. Kar pomeni, da dom ne bo končan 31. maja, kot je bilo predvideno, temveč tri tedne kasneje.

Zaključena so praktično vsa gradbena dela, trenutno se v garažah brusijo tla, polagajo se betonske plošče ob objektu, objekt je že oblečen v fasadne sloje, montirani so ograjni elementi, poroča Tadej Logar, ki ves čas budno spremlja vsak korak na gradbišču. V samih prostorih manjka še vinil, polaganje keramike v kuhinji in sanitarijah pa je praktično zaključeno. V teh dneh bodo asfaltirali okoli stavbe in pripravili vse potrebne vode za cestno razsvetljavo.

Večjih težav pri gradnji ni bilo, nam zagotovi Logar. Se je pa proces upočasnil čisto na začetku, ko se je pri izkopu izkazalo, da bodo moralo za zadostno trdnost objekta v izkop položiti kamnite skale, kar je obenem podražilo tudi celoten projekt.

Pogodba »na ključ« prihaja torej do finalnih dejanj. Preden se gasilci vselijo, pa bo potrebno dom še opremiti in opremo bodo morali zagotoviti gasilci sami – računajo tudi na srčnost krajanov in donatorjev, optimistično pojasni naš sogovornik. V kratkem pričakujejo idejno zasnovo opreme, nato bodo lahko iskali najugodnejše ponudnike.

Ko bo dom opremljen, bodo pričeli seliti opremo, torej gasilsko opremo in vozila. Postopno selitev planirajo tekom poletja in tja do jeseni. »Upamo, da bomo v oktobru, mesecu požarne varnosti, lahko nekako tudi ”prevzeli ” gasilski dom v uporabo in ga predstavili vsaj krajanom Dola. Uraden prevzem in ” veselica ” pa bosta verjetno morala počakati do drugega leta.«

Začenja se! V slabem letu do novega gasilskega doma

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...