17.9 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Skoraj istočasno do požara na dveh zagorskih lokacijah!

FOTO: Skoraj istočasno do požara na dveh zagorskih lokacijah!

V včerajšnjem popoldnevu so v razmiku le petnajstih minut zapiskali pozivniki gasilcev, saj je v zagorski občini skorajda istočasno prišlo do dveh požarov – gorele so saje v dimniku hiše v Šentgotardu, v Kolovratu pa je zagorelo gospodarsko poslopje (hlev).

Na obeh intervencijah so bili navzoči operativci PGD Zagorje-mesto. Prva se je začela, ko je bilo ob 16.26 sporočeno, da v naselju Šentgotard gorijo saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zagorje-mesto, Čemšenik ter Trojane so saje pogasili požar ter objekt pregledali s termovizijsko kamero. Obveščena je bila dimnikarska služba Zagorje ob Savi. Na kraju so bili prisotni policisti trboveljske policijske postaje.

Medtem, ko je potekalo gašenje v Šentgotardu, pa so se znova oglasile sirene. Iz regijskega centra za obveščanje je bilo namreč javljeno, da je v naselju Kolovrat zagorelo gospodarsko poslopje – hlev velikosti 10 x 10 metrov. V njem ni bilo živali. Kot so še navedli na spletni strani SPIN (Sistem za poročanje o intervencijah in nesrečah), so gasilci PGD Zagorje-mesto, Loke in Kolovrat požar pogasili ter pred požarom obvarovali dve stanovanjski hiši, kozolec in dve vrtni lopi.

Fotografije: arhiv PGD Loke

SORODNI ČLANKI:

Ogenj zajel delavnico v Hrastniku

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X