-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Skok čez rdeči trak in strumno v šolsko leto

-- OGLAŠEVANJE --

Prvi šolski dan smo se družili z učenci na izlaški Osnovni šoli Ivana Kavčiča, kjer imajo že nekaj let navado, da prvošolčki prvega dne preskočijo rdeči trak in tako simbolično začnejo obdobje šolanja v osnovni šoli. Tako je bilo v petek tudi za 36 otrok iz Izlak in okolice. 

Uroš Burgar

“Za vse se danes odpira nova knjiga, novih izkušenj, znanja in čustev. Prvi dan v šoli je poseben dan in potrudili smo se, da bo vsem ostal v lepem spominu,” je dejal ravnatelj izlaške šole Uroš Burgar, ki se svojega vstopa v šolo še zelo dobro spominja.

Skoraj 400 učencev obiskuje OŠ Ivana Kavčiča na Izlakah, od tega 50 na podružnični šoli na Mlinšah. “Nekaj novih učencev se je doselilo od drugod, mi pa smo poskrbeli za kadrovsko pokritost in vsem učencem zagotovili kakovosten učni proces in vzgojo,” je še dodal ravnatelj. Letos na Izlakah načrtujejo več mednarodnih, državnih in šolskih projektov. “Vstopamo v še en nov projekt Digitrajni učitelj. Kot večji vsebinski projekti so zagotovo nadaljevanje uvajanja tujega jezika v obveznem programu in preizkušanje koncepta razširjenega programa v osnovni šoli.” Posebno pozornost pa bodo letos namenili še praznovanju 140 letnice šolstva na Izlakah.

V Zasavju skoraj 600 otrok prvič stopilo v razred

V Hrastniku, kjer je v petek stopilo v novo šolsko leto (Hrastnik in Dol pri Hrastniku) 707 učencev, imajo na obeh šolah 85 prvošolčkov. 56 prvošolcev imajo v Hrastniku, 29 pa na Dolu.

Zeleni teden bo novost za hrastniške učence, ki jo bodo izvedli v pomladnih mesecih, nam je zaupala ravnateljica Polona Dolanc. Načrtujejo pa tudi poskusni mesec rekreativnega odmora za vse učence šole.

Prvič je šolski prag v Trbovljah prestopilo 143 prvošolcev. Skupno pa bo osnovne šole obiskovalo 1.319 otrok.

Na vseh zagorskih osnovnih šolah skupaj so prešteli 177 prvošolk in prvošolcev. Največ je vpisanih v Osnovno šolo Toneta Okrogarja in sicer 69, OŠ Ivana Skvarče bo obiskovalo 64 prvošolcev, OŠ Ivana Kavčiča 36 in OŠ dr. Slavka Gruma 8, kjer je vseh učencev skupaj 75.

Tadeja Iskra

Vsako leto več otrok, prostori pokajo po šivih

Kot je povedala Tadeja Iskra, ravnateljica OŠ Slavka Gruma, število učencev vsako leto narašča in se na šoli soočajo z veliko prostorsko stisko. Že sedaj pouk za dva oddelka izvajajo v prostorih Zasavske ljudske univerze.

Za zagorsko občino po številu prvošolcev ne zaostaja le Litija, kjer osnovno šolo letos obiskuje 1.528 učencev, od tega 176 prvošolčkov.

FOTOGALERIJA – 1. šolski dan na OŠ Ivana Kavčiča

 

FOTO: Prvi šolski dan za več kot 500 malih Zasavcev

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --