29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Še letos korenita prenova prostora nekdanje kavarne DDT

FOTO: Še letos korenita prenova prostora nekdanje kavarne DDT

Pripravljena je idejna zasnova za območje nekdanje kavarne, ki je bila del Delavskega doma Trbovlje. Spremembe se bodo zgodile v dveh fazah. Začeli bodo s preureditvijo notranjega prostora, glede na razpoložljiva sredstva pa nadaljevali še na zunanjem delu.

Pri najemih prostora se je izkazalo, da na tem območju dovolj prometa za preživetje gostinstva ni, pravi trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je prepričana, da je lokalov v bližini dovolj, nenavsezadnje je v neposredni bližini gostinski lokal drugega občinskega javnega zavoda. Nadstrešek pri kavarni nikoli ni bil usklajen z Zavodom za kulturno dediščino Celje, še doda županja in pojasni, da so tokrat predstavnike zavoda povabili že pri izrisih idejnih zasnov.

Na zgornji strani trboveljskega hrama kulture želijo ustvariti prostor za druženje – zunanji, ki bo odprt 24 ur na dan in notranji namenjen sprostitvi in druženju tistih, ki bodo obiskovali kino, razne predstave, prireditve. Za pijačo naj bi poskrbeli kar z avtomati.

Zidove naj bi krasile fotografije in posterji

V notranjem delu bodo namestili sedežne garniture, zamenjali pohištvo, šank odstranili, prostor bo ločevala svetla zavesa, zamenjali bodo tudi svetila, postavili nov, barvno usklajen manjši oder. Na stene bi radi namestili stare posterje kinopredstav, ki jih je v trboveljskem arhivu nemalo. En del zidov pa naj bi krasile fotografije slavnega delavskega doma nekoč.

Prostor za druženje odprt 24/7

Bistvo zunanje preureditve pa naj bi bil prostor, ki bo obiskovalcem na voljo 24 ur na dan. Dostopne bodo sodobne polnilnice za pametne naprave, udobna sedala in prav tako samopostrežni avtomati.

Za investicijo so v proračunu za letošnje leto namenili 50 tisočakov, kar je približno polovica. Zato bodo začeli v notranjosti, zunanji del, kjer bo tudi več gradbenih posegov, pa bodo uredili konec leta, če bo to omogočal rebalans proračuna ali pa v prihodnjem proračunskem letu.

FOTO: Ekskluziven vpogled v bar, ki se obeta na Rudarju

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...