2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Plan rušitve paviljonov in ureditev trga se že nekaj let odmika...

FOTO: Plan rušitve paviljonov in ureditev trga se že nekaj let odmika …Kako kaže zdaj?

Še vedno ostajajo načrti za rušitev paviljonov na Trgu revolucije in tudi za odkup še zadnjega objekta (trgovine Tuš). “Občina Trbovlje je v resnici revna občina, smo nekje pri vrhu v odstotkih, ki jih namenimo za socialne transferje,” je včeraj povedal trboveljski župan Zoran Poznič in izpostavil še nepredvidene situacije kot je bilo nedavno neurje. 

Rušitve paviljonov in odkup objekta odplaknilo neurje

Še vedno stremijo k odprtju Trga revolucije in podrtju paviljonov, vzpostavitvi neke vrste parka, prireditvenega prostora …In prve rušitve so bile že planirane letos, a se bodo, skupaj z odkupom trgovskega objekta prestavile v prihodnje leto.

“Rušitve se predvidevajo čim prej, najverjetneje prihodnje leto, saj bomo po letošnjem majskem neurju in zimskem vzdrževanju cest, za saniranje posledic namenili več sredstev, kot je bilo predvidenih. Nekatere investicije bomo zato morali izvesti v naslednjem proračunskem letu,” pojasnijo na občini, kjer letošnje leto izvajajo proračun sprejet še v prejšnjem mandatu, jeseni pa se obeta poštena prevetritev proračuna za prihodnje leto.

Plevel prerašča spomenik, barake propadajo

Kot še pove Poznič bodo pri prenovi prostora upoštevali že pripravljene načrte, le te pa bodo deloma posodobili in prilagodili trenutni situaciji in potrebam.

Obeta se nova »stara« sprememba

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...