2.6 C
Trbovlje
sobota, 26. novembra 2022
ZON.siAktualnoFOTO: Reševalci in gasilci v skupni akciji

FOTO: Reševalci in gasilci v skupni akciji

Na skupni vaji so minulo soboto združile moči zasavske ekipe nujne medicinske pomoči, reševalcev in trboveljskih gasilcev.

Obnovili teorijo in prakso

“Teme vaje nismo določili, glavno vodilo je bilo obnoviti obstoječe znanje iz tem nujne medicinske pomoči. Vaja je bila sestavljena iz dveh sklopov, teoretičnega in terenskega dela,” je povedal direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje so jim pripravili odlično sceno na prometni nesreči in pri poškodovancu na višini. Uporabili so tudi njihovo novo vozilo za reševanje iz višine.

Na vajo so v trboveljskem zdravstvenem domu povabili tudi ekipi iz zagorskega in hrastniškega zdravstvenega doma, tako je v skupni akciji uspešno sodelovalo sedem ekip NRV (nujnih reševalnih vozil), ki v sestavi nimajo zdravnika. Vajo je sestavil Tomaž Grilc v tesnem sodelovanju z gasilci. Za strokovno podporo pa je skrbela Katja Kalan Uštar, dr. med., spec. anestezije in reanimacije.

Fotogalerija

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Kaj vse Zasavje ponuja mladim: Stand up večer, kvizi, uporabne delavnice, vaje z bendom …

V mladinskih centrih po Zasavju se vedno nekaj dogaja. Ta vikend vabijo na različne dogodke, ki se začnejo danes. V Zagorju so tovrstni dogodki vedno...
X