today-is-a-good-day
6.9 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Razbijali po oknu, kričali in metali jajca v stanovanjski blok

FOTO: Razbijali po oknu, kričali in metali jajca v stanovanjski blok

Pisala nam je bralka iz Hrastnika. Ogorčena, ker se skupina mladih fantov zbira pod njenim oknom in uničuje stavbno pohištvo. Mečejo jajca v fasado, v okna, opisuje pretresena nad dejanji, ki jih tokrat ni videla prvič. O dogodku je obvestila tudi policijo. 

Neznani storilci so uničevali stopnišče in okna na enem izmed stanovanjskih blokov v Abecedi. Prebivalka se zadnje dva meseca sooča z vandalizmom nad skupno lastnino pred oknom njenega stanovanja. Stopnjevanju dejanj je bila priča ta vikend, ko so se neznani storilci po oknu razbijali in vanj ter na fasado in stopnišče bloka metali jajca. Zaradi strahu je poklicala na pristojno policijsko postajo. Policisti so naredili zapisnik in ji zagotovili, da bodo območje malo bolj pogosto nadzirali. “Že 20 let živim v bloku, to se nikoli prej ni dogajalo. Strah me je, kaj bo naslednjič. Ne vem, kako daleč bodo šli,” nam svoje strahove zaupa prebivalka bloka. Vso umazanijo je seveda pospravila sama.

Poklicali smo tudi na Policijsko postajo Hrastnik, da bi izvedeli več o dogodku, a se s prijavo očitno še niso seznanili, so pa med vikendom imeli tudi primer vandalizma na hrastniški šoli. Metalce jajca v Abecedo so obravnavali kolegi iz Zagorja in kot pravijo, so ugotovitve poslali hrastniškim policistom, ki naj bi ta primer preiskali. Kdo, če sploh, bo ta primer preiskal, bomo spremljali.

Pojasnili so nam, da so jih obvestili o uničevanju steklene površine na osnovni šoli. Ugotovljenega ni bilo nič, na šoli bodo nesnago sanirali sami.

Vandalizem! Zakaj vedno nekdo nekaj uničuje?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...