-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Pumptrack v nastajanju

-- OGLAŠEVANJE --

Gradbena dela v Evroparku se odvijajo s polno paro in največji slovenski pump track dobiva vse lepšo podobo.

“Nared naj bi bilo do občinskega praznika” je ponosno dejal zagorski župan Matjaž Švagan že pred časom, ko smo ga obiskali. Kot kaže se bo želja uresničila in Zagorje bo že kmalu bogatejše za eno najbolj fantastičnih pumptrack prog daleč naokoli.

“Ko odpelješ svoj prvi krog na pumptracku, te čisto takoj zasvoji in vozil ga boš celo življenje,” je napisal Gal R.(pumptrack.si)

Pumptrack skupnost v Sloveniji se veseli vsakega novega poligona in Zagorje je že zabeleženo na njihov zemljevid.

Kaj je tlačilna steza (ang. pumptrack)?
Tlačilna steza je utrjena zemeljska krožna pot, ki je sestavljena iz grbin in ovinkov. Za vožnjo po njej potrebujemo običajno kolo, kjer vrtenje pedal ni potrebno. Pomembno je le usklajeno ritmično gibanje telesa in rok, kakor, da bi s tlačilko polnili prazno zračnico. Od tu tudi izvira ime tlačilna steza. Velikost steze se prilagaja željam in razpoložljivosti terena.

Komu je namenjena tlačilna steza?
Primerna je tako za popolnega začetnika, kot tudi za zahtevnejšega kolesarja, ob najmlajšega do najstarejšega. Začetnika kolesarja bo vzpodbujala, da s pomočjo pravilnega gibanja rok in nog pridobiva na hitrosti in poskuša čim hitreje skleniti celoten krog. Zahtevnejšemu kolesarju pa bo predstavljala izziv v obliki preskakovanja valov, vožnje preko ovir po zadnjem kolesu in iskanja novih neobičajnih linij.

Vir: pumptrack.si

FOTOGALERIJA:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --