-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Prve posebne talne označbe za motoriste uredili tudi v Trbovljah

-- OGLAŠEVANJE --

Na regionalni cesti Latkova vas – Trbovlje je Direkcija RS za infrastrukturo dokončala projekt posebnih talnih označb, s katerimi naj bi izboljšali varnosti motoristov in zmanjšali njihovo hitrost ter hrup.

Po uspehu pilotnega projekta se je Direkcija lotila izdelave talnih označb na Jezerskem in v Trbovljah. Na odseku Latkova vas -Trbovlje je v štirih krivinah zarisala optimalno linijo, ki motoristom onemogoča poseganje na nasprotno smer vozišča.

»Pri izvedbi posebnih talnih označb je treba upoštevati širino obstoječega vozišča v krivini, prometno tehnične lastnosti ceste pred obravnavano krivino, velikost krivine in psihologijo vožnje voznikov enoslednih vozil,« izvedbo umestitve talnih označb pojasnijo na infrastrukturni direkciji.

Uporabili so dva različna načina posebnih označb za motoriste, ki jih bodo vozniki brez težav opazili. Zarisane so oblike elipse različnih velikosti in črte, ki so široke 12 centimetrov in zarisane pod kotom 30 stopinj. Oba tipa posebnih označb sta vrisana samo na eni strani smernega vozišča. Same označbe zaradi svoje oblike in širine ne vplivajo na drsnost in zmanjšanje prometne varnosti ostalih vozil.

Cilj posebnih talnih označb za izboljšanje prometne varnosti motoristov, kot pojasnjujejo strokovnjaki, je izvedba optimalne linije vožnje voznikov enoslednih vozil skozi krivine, ki posledično vpliva na zmanjšanje hitrosti ter hrupa. Z zagotavljanjem optimalne linije se voznikom enoslednih vozil onemogoči poseganje na nasprotno smerno vozišče.

Zasavski policisti letos več težav z vozniki skirojev kot z motoristi

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --