-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Prometej že na nogah, njegovo srce v delavnici

-- OGLAŠEVANJE --

Velikanska železna konstrukcija mogočnega Rudarja – Prometeja je v dobršnem delu že pripravljena. Srce iz premoga pa bo kmalu dobilo tudi zaključni segment – luč, ki bo uprizarjala bitje srca. 

Osemmetrska največja slovenska plastika bo ugledala luč sveta na Sveto Barbaro, zavetnico rudarjev, ki goduje 4. decembra. Umetnina, ki nastaja iz ideje avtorja Zorana Pozniča, pod budnim očesom in s strokovnim vodstvom uigrane ekipe podjetja Kovit že dobiva svojo končno podobo.

Prostor na Špicbergu, ki bo nared za največjega rudarja na svetu, se pripravlja, še izvemo. Gradbeno dovoljenje za postavitev, sedaj že slavnega zasavskega Prometeja Rudarja, je pravnomočno. Podpisana je pogodba za elektroinštalacije in postavitev sončne elektrarne. Na železnega lepotca bo v mestu opozarjalo več napisov, tudi na Ostrem vrhu, kjer bo stalno prebivališče največjega Zasavca. Med drugim bo na dan otvoritve pripravljena listina z vsemi, ki so sodelovali pri gradnji in vstavljena v časovno kapsulo, ki bo zabetonirana v temelj spomenika.

Vsak evro šteje

Veliko sredstev je že uspelo zbrati Društvu Trbovelj novomedijsko mesto, še vedno pa ne dovolj, poroča Karel Vukovič. Dobrih 30 tisočakov je prišlo iz naslova donacij in sponzorstev ter fizičnih oseb, manjka pa še okoli 19 tisoč evrov. Vsak evro šteje, doda Vukovič in znova pozove k pomoči. Račun za nakazilo je SI56 6100 0002 4000 184 (Društvo Trbovlje novomedijsko mesto, za kip Rudar-Prometej).

Polovica srca moška, polovica namenjena mamam, ženam in hčeram

Avtor je k sodelovanju povabil tudi ustvarjalko nakita in modnih dodatkov Marjeto Hribar iz Kisovca. Prva dama znamke Kuolmi bo železnemu možu ustvarila srce – iz česa drugega kot iz premoga.

“V čast mi je, da lahko sodelujem s tako fantastično ekipo” navdušeno poroča umetnica, ki prav v teh dneh srce polni s premogom. “Srce, ki bo bilo v rudarju bo vsak čas dobilo tudi osrednji povezovalni del – luč, ki bo bila v utripu srca in bo dajal srčni ritem temu velikanu.” Srce je sestavljeno iz dveh polovic, pravi Hribarjeva, ki jih bo utrip povezoval med seboj. Polovica srca bo moška – za vse može, očete in dedke, ki so kopali to rudo, druga polovica pa je namenjena mamam, ženam in hčeram, na katere pogosto pozabljamo. Po mnenju umetnice so prav ženske skrbele za tri vogale hiše in velikokrat v tišini garale in molče prenašale izgube in vzgajale nove rodove.

FOTO: Premierno predstavljamo veličastnega Rudarja-Prometeja!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --