5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Požar ukrotili, brez elektrike še več ur

FOTO: Požar ukrotili, brez elektrike še več ur

Požar transformatorske postaje v bližini trboveljske cementarne so gasilci že pogasili. Bodo pa zato okoliški prebivalci še nekaj ur ostali brez elektrike. Prav tako ne bodo delovali semaforji na trboveljskem mostu.

Brez elektrike ostajajo vsaj še do 15. ure

Zakaj je zagorela transformatorska postaja na Elektro Ljubljana zaenkrat še ne vedo. Brez električne energije pa je zato ostalo 32 merilnih mest; dobava je motena vsem odjemalcem, ki se oskrbujejo iz TP Osebni kolodvor (27 merilnih mest) in TP Mitovšek (5 merilnih mest). Zaposleni Elektra odjemalce že obveščajo. Oskrba z električno energijo bo motena približno do 15. ure. V tem času bodo delavci Elektra vključili nadomestno transformatorsko postajo.

Ni šlo za nameren požig

Andrej Sajovic

“Ob našem prihodu se je iz transformatorske postaje vil gost črn dim. Z intervencijo smo počakali do prihoda delavcev Elektra, ki so nam odprli vrata trafo postaje, kjer so se žgali električni kabli. Požar smo pogasili, prezračili trafo postajo in s termo kamero preverili, da ne bo prišlo do ponovnega žiga,” je pojasnil vodja gasilske intervencije Andrej Sajovic.

V požaru ni bil nihče ogrožen, vzrok požara še ugotavljajo, po besedah Sajovica pa lahko izključijo možnost namernega požiga, saj je bila transformatorska postaja zaklenjena.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...