20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Porušili Klenovškovo hišo in območje se je kar odprlo

FOTO: Porušili Klenovškovo hišo in območje se je kar odprlo

Zadnji dve leti je trboveljska občina iskala rešitev, da bi z lastniki Klenovškove hiše, ki stoji nasproti tržnice, našli dogovor. Da bi le to odkupila, porušila in s tem odprla prostor proti pročelju Delavskega doma Trbovlje. Danes na hišo spominja le še kup zidakov.

Želja Občine je, da se območje okolice Delavskega doma Trbovlje odpre, kar od danes naprej že drži. V prihodnjih letih pa bi želeli celovito obnovo območja okolice Delavskega doma. Prav s tem namenom je Občina tudi kupila zemljišče in tako pridobila dodatni prostor, ki bo na voljo na arhitekturnem platnu za projektiranje omenjenega območja.
Če bi finančno stanje dopuščalo, bi projektirali že v prihodnjem letu, a prehitro na občini ne želijo obljubljati. Takšni projekti so namreč velik finančni strošek.

Skrajni rok za rušitev stavbe je določen v maju, vendar pa glede na potek rušitve, verjamejo, da bo ta zaključena predvidoma v aprilu. Začasno bodo na omenjenem območju uredili makadamsko parkirišče, s čimer se bo vsaj delno rešila situacija pomanjkanja parkirnih prostorov predvsem med sobotami in sredami, ki sta tržna dneva.

Propadajočo hišo ob Delavskem domu bodo porušili

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...