2.8 C
Trbovlje
četrtek, 9. februarja 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Pol manj parkirišč, vmes pa bo potnike na naslednjo postajo vozil...

FOTO: Pol manj parkirišč, vmes pa bo potnike na naslednjo postajo vozil kar avtobus

Dela na železniški postaji Zagorje bodo končana predvidoma v jeseni 2023. V času gradbenih del na železniški postaji bo na določenih delih postaje omejeno gibanje, na Direkciji za infrastrukturo v imenu izvajalcev pa zagotavljajo, da bo kljub temu poskrbljeno za nemoten prihod in odhod potnikov, ki se vozijo z vlakom.

Občani, ki se zjutraj odpravijo na vlak – večinoma proti Ljubljani pa se držijo za glavo. “Postaja nemogoče,” pravijo. Bralec je včeraj zjutraj toliko časa iskal parkirni prostor, da se je na koncu moral v službo proti Ljubljani odpraviti kar z avtom. To je bilo okoli 6. zjutraj, kasneje je še slabše. Kako šele bo …

22 milijonska investicijo bo pošteno spremenila izgled železniške postaje v Zagorju

Dela so načrtovana na način, da bo obstoječa peronska infrastruktura na postaji ves čas v funkciji. Delovišče bodo ogradili in vzpostavili ločene koridorje za potnike. Za obnovo tirov bodo potrebne tudi zapore železniškega prometa, napovedujejo na Direkciji. V glavnini so zapore načrtovane med vikendi in prazniki, ko je na progi najmanj prometa. Kot pojasnijo, bodo v času prekinitev prometa organizirani nadomestni avtobusni prevozi. Torej javni prevoz ne bo okrnjen, za koliko bo to podaljšalo čas potovanja, pa bo znano takrat. Zapore ceste zaradi gradnje ne bodo potrebne.

Izvajalec bo za dovoz na gradbišče uporabil obstoječi cestni priključek s Kolodvorske ceste proti železniški postaji. Območje delovišča se razteza po celotni površini železniške postaje, zato zaradi zavarovanja in ograditve gradbišča parkiranje vozil ne bo več mogoče, kar uporabniki javnega železniškega prevoza pošteno občutijo že te dni.

Obstoječe parkirišče neposredno ob industrijskem obratu IGM Zagorje z načrtovano gradnjo bo normalno odprto, večina parkirišč ob železniški pa bo v času gradnje nedostopno.

Občina Zagorje naj bi z naročnikom projekta obnove železniške postaje (DRSI iskala  možnost zagotovitve nadomestnih površin za parkiranje osebnih vozil uporabnikov javnega železniškega transporta. Na Občini so potrdili, da danes potekajo usklajevalni sestanki. Kakšne naj bi bile rešitve, bomo objavili na našem portalu.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tomaž Berginc: Kljub vsem izzivom lanskega leta smo podirali rekorde

Rekordna prodaja, številke pa že tako daleč, da ciljno ravnino 200 milijonskega mejnika praktično vidijo v daljavi. Zaradi nadpovprečnega uspeha, ki ga Tomaž Berginc,...
X