-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Poiskali kar 80 pirhov, ki jih je skril velikonočni zajček

-- OGLAŠEVANJE --

80 pisanih pirhov, ki jih je po šoli skril velikonočni zajček, so danes z žarečimi očmi in navdušenjem poiskali nadobudni prvošolčki POŠ Alojza Hohkrauta.

Obudili stare običaje

“Pirhe sem danes iskal prvič, skriti so bili povsod, našel sem jih pod mizo, pa med rožami, kar nekaj časa smo iskali,” se je iskanja in tudi sladkega darila razveselil Nejc iz 1. d.

Marija Juraja

Lepe otroške spomine na iskanje pirhov ima tudi Marija Juraja, predsednica Turističnega društva Trbovlje, ki se je skupaj s trboveljskim Rdečim križem odločila obuditi stare običaje. Kje drugje, kot na nekdaj ‘njeni’ šoli: “Še vedno se spominjam, kako smo s sosedovimi otroci v Žabji vasi na travniku iskali pirhe. Kako smo uživali, spodbujali drug drugega v iskanju … Zakaj ne bi tega veselja privoščili tudi našim otrokom.”

Škoda, ker tokrat ni bilo lepega vremena, da bi jajčka, med njimi se je skrivalo tudi veliko gosje jajce, iskali zunaj, pravi Juraja, a bodo to nadoknadili prihodnje leto, v spremstvu maskote, velikonočnega zajčka. Temu je pritrdila tudi vodja podružnične šole Alojza Hohkrauta Maja Krajnik, ki pravi, da več časa namenjajo predstavitvi starih običajev, letos so učencem poleg iskanja pirhov predstavili tudi gregorjevo.

Fotogalerija

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --