17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Podelitev občinskih priznanj in obisk predsednika

FOTO: Podelitev občinskih priznanj in obisk predsednika

Včeraj se je v Hrastniku odvila proslava v počastitev občinskega praznika, katere se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

V dvorani hrastniškega Delavskega doma so se ob včerajšnji občinski proslavi, poleg ogromnega števila občank in občanov, zbrali predsednik države Borut Pahor, župan občine Hrastnik Miran Jerič, poslanca v državnem zboru Vojka Šergan in Ivan Hršak, državni svetnik in župan Zagorja Matjaž Švagan, županja Trbovelj Jasna Gabrič ter Ignjan Rakitić in njegova delegacija iz pobratene občine Raška.

Po slavnostnem govoru župana in pozdravnem govoru predsednika, je predsednik županu izročil zastavo kot simbolno darilo.

Županova zlata peresa

“Za reševanje sveta iz vsesplošne krize je bistvena stopnja nad znanjem. To je modrost, ki jo dosežemo, če pri reševanju problemov znanje povezujemo z vrednotami – tistimi intimnimi in onimi občečloveškimi. Prav te vrednote pa so v ozadju ustvarjalnosti in uspeha, ki sta posledica vsega, kar učenci dobijo v šoli,” je dejala napovedovalka Saša Kisovec.

Za same petice v vseh letih šolanja, vzorno vedenje ter izjemne dosežke na državnih tekmovanjih iz znanja sta zlato županovo pero prejeli Neža Šmid in Anamarija Dečman.

Dobitniki občinski priznanj

Bronasta občinska priznanja so, iz rok župana ter predsednika komisije za odlikovanja Franja Krsnika, prejeli KUD Sava Hrastnik za delo in uspehe na področjih društvenih dejavnosti, Rudi Saviozzi za dolgoletno članstvo ter predsedovanje v Združenju šoferjev in avtomehanikov ter Gledališka skupina dol za dolgoletno uspešno delovanje na področju gledališke umetnosti.

Srebrno priznanje občine Hrastnik je za delo in uspehe na družbenem področju prejel Timotej Funkel. Proslava se je zaključila ob zvokih vokalne skupine Jazzva ter z druženjem in pogostitvijo pred Delavskim domom.

FOTOGALERIJA:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...