today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Najvišji 3D Puzzle na svetu

FOTO: Najvišji 3D Puzzle na svetu

20.708 kosov hrastniškega izdelka Puzzle je v povprečju gradilo 5 ljudi štiri dni in sestavili so največjo puzzle piramido konstrukcijo iz stekla na svetu.

Podirajo aktualen GUINNESSOV REKORD

steklarna hrastnik piramida1Več ton težko piramido so danes na ogled postavili v Hali A v BTC City-ju v Ljubljani in bo v POP UP trgovini na ogled vse do 8. januarja.

Dejstva:

 

Konstrukcija je visoka 2,71 metra, težka 8,5 ton, široka je 3,41 metra, dolga 4,04 metra in jo sestavlja 20.708 steklenih skodelic Puzzle.

Steklarna Hrastnik je tako danes v Ljubljani odprla svojo trgovino. Gre za POP UP trgovino, ki bo odprta približno 2 meseca, v tem časi pa naj bi se pokazalo, kakšen je interes za zasavske izdelke v Ljubljani.

To je šele začetek

steklarna hrastnik grega likarJe prepričan oblikovalec slavnih hrastniških steklenih skodelic Grega Likar, ki pobirajo nagrade tako doma kot v tujini. “Prihajajo še druge puzzle, drugačne, manjše, večje …,” je obljubil in nam zaupal, da trenutno pripravljajo ogromno produktov, ki bodo ljubitelje stekla navdušile. “Pričakujte nepričakovano,” se je pošalil Likar, kaj več pa ni hotel izdati.

Tako veliko podjetje pa vendar toliko v maloprodajo? Se izide?

Direktor Andrej Božič.
Direktor Andrej Božič.

Direktor Andrej Božič pravi “da bo pojutrišnjem treba najti pot do vsakega kupca posebej.” V Hrastniku tako že razvijajo individualni pristop, med drugim tudi z invalidskim podjetjem, kjer delo ne bo na normo. Božič je prepričan, da je čas da se začne vlagati v digitalizacijo in uporaba elektronskih medijev za dostop do posameznika.

 

Fotogalerija:

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Iz kompreshausa podjetniški inkubator, v katerem bo tudi “rudarska” kavarna

Pomladi 2026 naj bi objekt zaživel z novo podobo in novo vsebino. Večji del stavbe naj bi namenili podjetniškemu inkubatorju, da bo prostor dostopen...