12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Nad Trbovljami streljanje z velikim kalibrom

FOTO: Nad Trbovljami streljanje z velikim kalibrom

Na strelišču med Hrastnikom in Trbovljami na Ojstrem je v petek in soboto potekalo največje slovensko tekmovanje v streljanju s pištolo.

5 poskusnih in 40 “zares”

Tekmovalci, člani vojske, strelskih društev in Zveze slovenskih častnikov imajo na voljo 5 poskusnih strelov, nato pa streljajo še štirikrat po deset nabojev. Uspeh, ki ga dosežejo s streljanjem na 25 metrov nato preračunajo sodniki in sestavijo vrstni red najboljših.

 

Upokojeni major in predsednik ZSČ Trbovlje Bojan Šoper.

Starost ni pogoj, pravi organizator upokojeni major Bojan Šoper, ki je letos, ob okrogli 20 obletnici tekmovanja Zveze slovenskih častnikov uspel na strelišče pridobiti tudi pripadnike Slovenske vojske in zaradi velikega števila udeležencev, teh je bilo kar 200, tekmovanje organizirati v dveh dneh.

Ljudi je treba usposobiti za streljanje, verjame Šoper, “manj časa bo potrebno, da jih uporabimo, če bi kdaj do česa prišlo”. Tudi to je eden od razlogov, da v Trbovljah vsako leto pripravijo tekmovanje v streljanju.

Na strelišču 30 Zasavcev

Velik del tekmovalcev prihaja tudi iz Zasavja, predvsem iz Trbovelj in Hrastnika. Vsako leto pa na tekmovanje “privabijo” tudi vse več žensk, letos jih je bilo kar 35. Simpatično Trboveljčanko smo ujeli takoj po tem, ko je izstrelila svoj 40 naboj. Večkrat pride streljat na Ojstro, nam je pojasnila. Društvo med tednom pogosto pripravi vaje tako za dinamično kot precizno streljanje.

 

FOTO:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...