16 C
Trbovlje
sobota, 18. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Moderna igrala iz robinja po novem na Čemšeniški planini

FOTO: Moderna igrala iz robinja po novem na Čemšeniški planini

Pred 30 leti, ko se je rojevala nova država in z njo tudi lokalne skupnosti v drugačni organizacijski obliki, je na Čemšeniški planini zaplapolala slovenska zastava, ki jo je na vrh prineslo takratno občinsko vodstvo.

Občina Zagorje ob Savi se je v treh desetletjih razvila v moderno evropsko občino, ki skrbi za vse starostne in socialne skupine. Poudarek je na mladem rodu, ki bo nekoč nadaljeval uspešno delo in skrbel za blaginjo življenja v domačem okolju. Zato ni naključje, da se je Občina Zagorje ob Savi odločila, da ob obletnici na Čemšeniški planini, ki je priljubljena točka tako med domačini kot obiskovalci zagorske občine, postavi nova, moderna igrala.

Ta so naravna, zgrajena iz robinja, trajnega trdega lesa. Med drugim so postavili sklop igral, ki spodbujajo otrokove motorične sposobnosti, poleg tega pa so v sodelovanju s Planinskim društvom Zagorje odstranili stara igrala in jih nadomestili z novima gugalnicama.

Naložba je bila vredna 13.000 evrov, vključuje pa dobavo in montažo igral.

Stolp na Čemšeniški bo visok okoli 35 metrov z razgledno ploščadjo za 20 ljudi

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...