0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Množica v Trbovljah izžvižgala Janševo vlado: "Lopovi, lopovi ..."

FOTO: Množica v Trbovljah izžvižgala Janševo vlado: “Lopovi, lopovi …”

Iz Trbovelj, pa tudi Zagorja in Hrastnika. Nekateri celo izven Zasavja – vsi pa z isto noto – nestrinjanje s trenutnimi ukrepi in s pozivi za odstop Janeza Janše. 

Množica protestnikov, ki je napolnila stopnišče pred delavskim domom, kasneje pa še trg pod stopnicami, je glasno vzklikala: “Lopovi, lopovi …”, “Ne boste nas zapirali, nam kradli svobodo.” … 

Kolikor je bilo razumeti, so zbrani želeli pred prihodom v DDT prestreči premirja, da bi začutil odpor, ki se odvija na ulici. A jim ni uspelo, saj so državnega poglavarja v dom kulture pri zadnjih vratih na skrivaj pospremili v stavbo.

Minister Hojs: Protesti so povsem legitimni

Da so protesti povsem legitimni, je za naš portal še pred zbiranjem.množice dejal minister Aleš Hojs. “Spoštujem vse, ki protestirajo, saj vendarle živimo v demokraciji,” dodal pa še, da upa da bodo le ti potekali brez nasilja in uničevanja.

Organizator protesta ni znan, gre za civilno družbo, ki se je povezala preko socialnih omrežij. Jasno znane niso niti zahteve protestnikov. Eni namreč zahtevajo odstop vlade, drugi se ne strinjajo s PCT pogoji, spet tretji pravi: “dost je blo, vsega mamo dost”.

Žvižgali, kričali, a granitnih kock ni bilo (razen na tleh parkirišča)

Večina protestnikov je mirno izražala svoje mnenje, medtem ko se je, kot vedno, peščica protestnikov vedla neprimerno, agresivno in žaljivo. Ena izmed novinark za nacionalni časnik si je celo izmislila, da so letele granitne kocke, kar nikakor ne drži.

V centru Trbovelj so za mir in red skrbeli policisti PP Trbovlje, ki so se jim pridružili še pripadniki Posebne enote Policije ter vodniki službenih psov. Več z njihove strani bo znanega še danes.

V času javne tribune, ki je bila v resnici odprta le za tiste z vabilom, je večina udeležencev odšla. Dobrih 100 vztrajnežev pa je ostalo vse do konca razprave in udeležence pospremilo z žvižganjem.

 

 

FOTOGALERIJA

VIDEO: Premier na skrivaj v dvorano, pred vrati pa več sto glava besna množica

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X