29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Končno tudi v Hrastniku - ambulanta za živali

FOTO: Končno tudi v Hrastniku – ambulanta za živali

Veterinarska postaja Laško odpira svojo podružnico tudi v Hrastniku in že v ponedeljek bodo sprejeli prve živali.

V nekdanji rudniški stavbi je svoj prostor našla ambulanta, kjer bodo skrbeli za male živali. Kar pa ne pomeni, da večjim ne bodo pomagali. »Male pridejo k nam, k večjim pa odidemo kar mi,« pojasni veterinarka Marjeta Podlesnik iz Veterinarske postaje Laško, ki skrbi, da bo kakovostno in hitro poskrbljeno tudi za živalske ljubljence v Hrastniku.

Stanovska zbornica si je ordinacijo že pogledala in prižgala zeleno luč za odprtje. V Hrastniku bodo vsak dan izvajali klinične preglede, preventivo, potrebna cepljenja, prav tako pa bodo poskrbeli tudi za dobro zalogo prehranskih dopolnil in prehrane ter živalskih pripomočkov.

Kaj je njihova prednost?

»Zavedamo se svojega poslanstva,« pove svojo največjo prednost Podlesnikova. Kar pomeni, da prisluhnejo tistim, ki žival najbolj pozna in naredijo temeljit pregled, da lahko čim hitreje živali postavijo diagnozo. Kar v praksi pomeni prijetnejšo izkušnja za žival in lastnika ter tudi manj stroškov. »Znamo prisluhniti, potolažiti in iskati rešitve« še doda naša sogovornica, ki z veseljem poudari, da ekipa veterinarjev deluje po sistemu »več glav več ve«.

Ekipa veterinarjev se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami – Veterinarska postaja namreč v Laškem deluje že od leta 1953, v letu 2017 so odprli enoto v Radečah, sedaj še v Hrastniku.

Podlesnikova bi z veseljem pripravila dan odprtih vrat, priredila otvoritev, a razmere tega trenutno še ne dopuščajo. Si pa želijo, da se bo celotna njihova strokovna ekipa predstavila v začetku poletja in bodo ob tem pripravili otvoritev kot se spodobi.

Naročanje v Hrastniku ne bo potrebno, še izvemo. Ambulanta pa deluje vsak dan od 9. do 16. ure, izven delovnega časa bodo na voljo dežurstva. Lahko pa v ambulanto tudi pokličete in, če je mogoče, bodo pomagali tudi z nasveti.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...