16.2 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.si1+1=2FOTO: Inovativnost se ne začne šele v srednji šoli!

FOTO: Inovativnost se ne začne šele v srednji šoli!

Danes o inovativnosti dijakov in njihovem potencialu na že tretji konferenci TRiii, katere organizator je Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje.

A ne le inovativni dijaki, na letošnji konferenci so se prvič predstavili tudi inovativni učenci trboveljskih osnovnih šol, saj se, kot poudarja ravnateljica STPŠ Trbovlje Marjetka Bizjak, inovativnost ne začne šele v srednji šoli.

Inovativnost dijakov ‘pograbijo’ že v srednji šoli

Marjetka Bizjak

“V teh treh letih, odkar pripravljamo konferenco, smo vsi pridobili mnogo novih kompetenc, tudi dijaki, ki znajo zdaj svoje znanje dobro predstaviti. Kako potrebno je tehniško izobraževanje, in da je potrebno inovativnost dijakov ‘pograbiti’ že v srednji šoli, se je tudi že usidralo v zavesti vseh,” razloži Bizjakova.

Sodelujejo z več kot 60 podjetji

STPŠ Trbovlje se lahko namreč pohvali s tesnim sodelovanjem z gospodarstvom. “Pogodbe za praktično usposabljanje imamo s 63 podjetji, s podjetji pa dobro sodelujemo na številnih drugih področjih. Tudi mnogo današnjih odličnih gospodarstvenikov je iz naše šole,” pravi Bizjakova.

Na konferenci TRiii sodelujejo predstavniki šol in drugih izobraževalnih inštitucij ter gospodarstva, torej bodoči delodajalci, predstavljajo številne primere inovativnih praks v tehniškem izobraževanju in dijaške prispevke k tehniškem razvoju, na primer spletno aplikacijo za organizacijo novega šolskega leta, aplikacijo za spremljanje novorojenčkovega napredka First Days in analizo možnosti sežiganja komunalnih odpadkov v Zasavju.

Fotogalerija:

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...