7.5 C
Trbovlje
petek, 7. maja 2021
ZON.siAktualnoFOTO in VIDEO: Turistična točka na tržnici, dragulj pa 40 metrov nižje

FOTO in VIDEO: Turistična točka na tržnici, dragulj pa 40 metrov nižje

S skupnimi močmi sta včeraj prerezala trak pred vhodom v nove prostore Turistično informacijskega centra minister za javno upravo Boštjan Koritnik in hrastniški župan Marko Funkl. 

Tako bo lokal TIC-a ne le pisarna z informacijami temveč tudi prostor, ki bo obiskovalcem ponujal lokalne proizvode in izdelke.

Po skromnejši otvoritvi, prilagojeni razmeram, je župan predstavnike Vlade odpeljal v hrastniško podzemlje. S sprehodom po dobrih 200 metrov dolgi poti, ki jo je prehodilo že na stotine rudarjev, je želel pokazati lokalni turistični potencial.

Skrivnosti rov, kjer je skozi vse leto temperatura okoli 12 stopinj Celzija je obiskovalce navdušil. V rovu so goste pospremile domačinke z rudarskimi opravami in petjem. Zasavska gostinka Marija Čop pa je zbranim ponudila kup domačih zasavkih jedi. “Pa naj še kdo reče, da to ni izjemna lokacija za prireditve in obiskovalce iz vsega sveta” je navdušeno dodal župan, ki upa, da bo država prisluhnila in priskočila na pomoč. Občinski proračun je za takšen projekt namreč preskromen, rudniško imetje pa v lasti RTH oziroma kmalu države.

Hrastnik pa je včeraj dobil tudi table na rudarski pešpoti, ki pohodnika učijo o zgodovini Hrastnika in Zasavja. Gre za del projekta Ramsat, ki se izvaja iz programa Interreg Europe in se financira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Njegov namen je ohranjanje kulturne in naravne dediščine s pomočjo trajnostnega turizma.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Prva vožnja že v ponedeljek

Prvi prevoz Sopotnika v Zagorju bo po mestu odpeljal v ponedeljek, 10. maja. Projekt brezplačnega prevoza starejših občanov, bodo izvajali trije partnerji: Zavod Sopotniki,...