29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO in VIDEO: Danes že prve vožnje z ekolesi, zapeljala se je...

FOTO in VIDEO: Danes že prve vožnje z ekolesi, zapeljala se je tudi županja

Od danes naprej se je mogoče registrirati v sistem TRajBi in se z električnim kolesom popeljati po mestu, lahko tudi izven. 

Sistem deluje na štirih lokacijah (Železniška postaja, Zavod za šport in mladino (bivši MCT), Mestni park Trbovlje in Zdravstveni dom Trbovlje) in na vsaki lokaciji so na voljo 4 kolesa.

Zapeljala se je tudi županja -> VIDEO

“Pred leti so rekli, da v Trbovljah ni mogoča kolesarska steza. Poglejte sedaj, ne le steza, celo električna kolesa imamo” je ob otvoritvi sistema danes dejala županja Jasna Gabrič.

Za 270 tisočakov vreden projekt, ki poleg polnilnic in koles vključuje še simpatične ležalnike in mizice, ki jih boste našli na različnih lokacijah po Trbovljah je deloma financirala Evropska unija (80.000), država je primaknila še dodatnih 14 tisočakov, preostanek pa je plačala Občina Trbovlje.

Direktor ZMŠT Edvard Bravec, ki se je kot eden prvih peljal z trboveljskim ekolesom pričakuje veliko interesa, saj so v zadnjih dneh občani klicali, spraševali in se zanima, kdaj bodo ekolesa na voljo.

Uporabnik se mora najprej registrirati (ZMŠT ali Knjižnica). Za registracijo potrebujete osebni dokument, davčno številko in 10 evrov letne članarine. Nato podpišete pogodbo in prejmete kartico, ki vam omogoča izposojo koles. Na aplikaciji Micycle bo mogoče spremljati kje so kolesa na boljo, ali je na postaji še prostor za parkiranje ipd. (www.trajbi.si)

V trboveljskih kolesih so ene najboljših baterij, poroča v imenu izvajalcev Igor Doler, ki prihaja iz Velenja, kjer sistem deluje že od leta 2012. Baterija v povprečju zdrži okoli 50 kilometrov, trboveljski sistem pa posameznemu uporabniku “dovoljuje” največ 14 ur uporabe na teden.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...