26.7 C
Trbovlje
sobota, 12. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Ekskluziven vstop v prenovljen hrastniški TIC

FOTO: Ekskluziven vstop v prenovljen hrastniški TIC

Na vprašanje, kaj naj bi v Hrastniku Turistično informacijski center predstavljal, direktor KRC Hrastnik Miha Mirt odgovori: “Vezni člen med občankami in občani Hrastnika, turističnimi ponudniki, podjetniki in turisti ter da bo prostor privlačil poglede tako domačinov, kot tudi gostov iz sosednjih občin in širše ter spominjal na industrijske, zgodovinske in kulturne korenine kraja.”

Hrastniška turistična točka se je lani prestavila v center mesta, na tržnico. Koronski čas se je izkazal kot idealen za obnovo, katere idejni oče je Gašper Nemec. S 14 tisočaki so prostori dobili podobo, ki predstavlja industrijsko, zgodovinsko in kulturno imetje kraja. “Prostor TIC-a simbolizira rudniški rov, lesena notranjost in elementi pa prostor navdajajo s toplino. Poudarek na dediščini bo v detajlih, zaradi katerih bo prostor dobil prav poseben čar. Unikatna dela slikarja Jožeta Ovnika ki krasijo pročelje TIC-a nas bodo vsak dan opominjala od kod izviramo,” navdušeno opisuje direktor KRC-a.

Turistično informacijski center bo odprt Ob torkih, sredah in petkih med 8.00 in 16. uro, ob četrtkih med 10. in 18. ter ob sobotah med 08. in 12. uro. Obiskovalci bodo poleg turističnih informacij lahko kupili izdelke lokalnih ponudnikov, ki so bili do sedaj na voljo na spletni tržnici etrznica.hrastnik.si, ter preko sistema mojekarte.si tudi vstopnice za različne dogodke doma in širše po Sloveniji.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Spet je čas za NAGRADNO IGRO Avtohiše Malgaj Trbovlje

Na Facebook strani Zasavskih onlajn novic poteka nagradna igra, ki vam lahko prinese super nagrade. 1x posoda za malico 1x bidon 1x skodelica Izžrebali bomo v ponedeljek, 14....