FOTO: Drama na Njivi, kjer je zagorel štedilnik s pečico

0
5111

Nekaj minut po 21.30 uri so koncert pred Delavskim domom preslišale gasilske sirene. Kar tri gasilska vozila so pridrvela pred Njivo, kjer so stanovalci javili, da se po hodniku širi nenavaden vonj. V pritličju Njive se je vžgal štedilnik, ki so ga gasilci PGD Trbovlje-mesto nemudoma pogasili in preprečili, da bi v stari stavbi zatlelo še kaj. 

Vzrok požara še ni znan, je po intervenciji povedal njen vodja Nejc Beravs iz PGD Trbovlje-mesto in dodal, da so ogenj hitro pogasili ter prezračili stopnišče. Nevarnosti, da bi se ogenj razširil na stavbo, zato ni bilo. Na kraju dogodka so bili sicer tudi policisti, ki so prav tako preverjali okoliščine požara, pred hišo pa so se zbrali tudi njeni stanovalci.

Eden od njih je povedal, da je bilo stanovanje v času vžiga štedilnika prazno in da nikogar ni bilo doma, da pa se v večernem času menda po pritličju zadržujejo tudi brezdomci. Na štedilniku je bilo sicer vidno, da sta na zgornji plošči zagorela tudi blago in plastika, prav tako so gasilci pogasili in na dvorišče prinesli gumijast predpražnik.